ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

А пам'ять священна…


Напередодні свята Визволення України від фашистської навали Мурафська сільська бібліотека Краснокутської ЦБС організувала масовий захід з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні.
26 жовтня 2017 року бібліотекар Дрижаног Лариса Петрівна вітала в затишній бібліотеці учнів 8 класу Мурафської ЗОШ І-ІІІ ст. та провела історичний екскурс «А пам'ять священна…» (до 73-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників).

Саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 – жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.
Бібліотекар розповіла про те, що мільйони людей забрала війна. На окупованій території гітлерівці знущалися над мирним населенням та військовополоненими. Техніка знищення окупованих країн була садистською, сягнула небачених розмірів.
Учні також брали активну участь в зустрічі: читали вірші про війну (Юхно Інна, Зімарєва Віка, Сопельник Аня).
 
Мультимедійна презентація «Визволення України від нацистських загарбників» та відеоролик «Річниця визволення України від німецьких загарбників» представлені учням дали можливість побачити звитяжні подвиги солдатів-визволителів.
   
  По закінченні заходу присутнім була представлена виставка  «В книжковій пам’яті – миттєвості війни».



Немає коментарів:

Дописати коментар