ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 18 жовтня 2017 р.

Плідна співпраця давніх партнерів :Обласний семінар для бібліотекарів ПТНЗ



18 жовтня 2017 року Харківська обласна бібліотека для юнацтва вітала слухачів обласного семінару для бібліотекарів ПТНЗ. Діяльність бібліотек в часи високих ІТ-технологій повинна використовувати медіапростір як засіб реклами та новітнього напряму бібліотечної роботи. Тому Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Харківській області було обрано тему «Використання медіапростору як ефективного засобу рекламування власної бібліотеки в Інтернеті».
Надзвичайно приємно, що фахівці бібліотек інших систем та відомств високо цінують ХОБЮ як методичний центр і постійно запрошують її спеціалістів для надання консультацій, проведення лекцій та різноманітних професійних доповідей з метою підвищення кваліфікації бібліотечних працівників.
Конструктивне спілкування відбулося й цього разу. Завідувачка проблемно-аналітичного відділу Т.В.Смєкалова виступила з медіа-лекцією «Бібліотека як «третє» місце в культурному просторі: особливості, типи та функції».
Бібліотекарі ознайомилися з історією виникнення такого напряму мислення та розуміння місця «Бібліотеки» в суспільстві. Начасі з᾽явилися нові місця,   які стали для молоді привабливими та корисними для роботи, навчання й просто спілкування з цікавими людьми. Це коворкінги, антикафе.
Бібліотека також має всі можливості бути третім місцем в житті громадян. В Україні є приклади бібліотек третіх місць це: Львівська медіатека, «bOtaN»: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім.М.Грушевського.
Програма обласного семінару передбачала медіа-лекцію методиста НМЦ ПТО у Харківській області Ю.М.Руденко «Використання медіапростору в бібліотеках ПТНЗ» та ознайомила з електроним ресурсом Електронна бібліотека MyHomeLib у ПТНЗ.
Семінар продовжив «ланцюжок» з досвіду роботи бібліотек ПТНЗ.
Першою виступила Л.В.Руденко, бібліотекар ДПТНЗ «Харківський поліграфічний центр ПТО» за темою «Інформаційне забезпечення функціонування веб-сторінки бібліотеки ПТНЗ» та презентувала сайт бібліотеки.
Наступним спікером була Савіна К.М., бібліотекар Харківського професійного ліцею залізничного транспорту, з виступом «Формування та використання електронного ресурсу бібліотеки ПТНЗ». Бібліотекар розповіла про власний досвід як створювалася електронна бібліотека професійного ліцею залізничного транспорту.
Завершальний виступ Л.М.Вітченко, бібліотекаря Вищого професійного училища №27 м.Купянськ мав не менш актуальне питання, а саме «Застосування УДК щодо бібліотечного фонду ПТНЗ». Бібліотекар з власного досвіду розповіла про кропітку та важливу частину діяльності бібліотеки у формуванні фонду за УДК.





Немає коментарів:

Дописати коментар