ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Скайп-зустріч з циклу «Всеукраїнський ланцюжок бібліотечного єднання»



     Останнім часом відбулося переосмислення основних напрямів краєзнавчої роботи бібліотек з метою відродження національної духовної культури, відновлення історичної пам’яті народу. Тому  чергове  скайп-спілкування з обміну досвідом, яке відбулося 12.10.2017р, було присвячене саме темі краєзнавчої роботи обласних бібліотек для юнацтва. Цього разу «ланцюжок бібліотечного спілкування» продовжила Черкаська обласна бібліотека для юнацтва ім. В.Симоненко.
     Спочатку колежанок Черкаської ОБЮ привітала  М.В.Жарова, директор ХОБЮ, яка стисло розповіла про бібліотеку та її здобутки. Потім директор Черкаської ОБЮ Федоренко О. А. теж познайомила зі своєю бібліотекою.
  Євгенія Шевченко, зав. інформаційно-бібліографічним відділом, в супроводі яскравої медіа-презентації ознайомила колег з краєзнавчою роботою відділу, розповіла про інноваційні форми роботи та окреслила перспективи подальшого розвитку цього напрямку роботи. С.Бацамут, зав. відділу маркетингу розповіла  фахівцям Черкаської ОБЮ про масштабну акцію – флешмоб до Всеукраїнського дня бібліотек, яку за підтримкою Обласного управління культури і туризму Харківської ОДА провела наша бібліотека. У флешмобі брали участь 26 вишів Харкова.
    Фахівці Черкаської ОБЮ : заступник директора Чорнобривець В.М., зав.відділу аналітико-методичної роботи та автоматизації Філахтова Н.М., зав.відділу мистецтв Черепис М.М., зав.відділу чит.залів  Вербівська К.І. ознайомили фахівців ХОБЮ з досвідом краєзнавчої роботи своєї бібліотеки. Ми дізналися про проект «Ми - козацького роду», програму «Моя мала батьківщина», про акції до ювілею В.Симоненка, конкурс на кращу обкладинку до книги та ще багато цікавого.
         І на останок зауважимо, що бібліотеки сьогодні займають достойне місце у громадському житті краю, формуванні культурологічного середовища та духовному збагаченні особистості. Зрозуміло, що у краєзнавчій діяльності є чимало проблем, пов’язаних передусім нестачею краєзнавчої літератури, але в бібліотеках працюють творчі, віддані справі люди, які роблять все для того, щоб виховати любов і дбайливе ставлення до рідного краю.




Немає коментарів:

Дописати коментар