ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 21 лютого 2017 р.

«Герої сьогодення – Небесна Сотня»




 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні.
В цьому році виповнилася третя річниця від дня, коли відстоюючи ідеї демократії, свої права і свободи, під час сутичок в центрі Києва, загинули понад 100 осіб, було багато поранених та зниклих безвісті. Згодом загиблих учасників акції протесту почали називати «Небесною Сотнею» на знак вшанування їх відваги, сили духу і стійкості.
         До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в бібліотеках Первомайської міської ЦБС проведені інформаційно-патріотичні  заходи, присвячені цій даті. В центральній бібліотеці оформлена  виставка – реквієм під назвою «Герої сьогодення – Небесна Сотня», біля якої надається історична довідка про події тих днів. На виставці представлені нові книги, які надійшли з обласних центрів. В Сиваській бібліотеці-філії пройшла патріотична бесіда на тему «Їх серця б’ються на небесах».


А 21 лютого бібліотекарем юнацької кафедри І.Гусак для старшокласників проведено урок мужності під назвою «А Сотню вже зустріли небеса». Під час заходу для слухачів була надана інформація про революційні події та демонструвався відеоролик про загиблих патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи та гідності. Серед загиблих було і троє наших земляків – харків’ян - про яких надана інформація та представлені їхні фотографії.  

   Завершився урок мужності хвилиною мовчання.
  У  пам’ять про «Небесну Сотню» названо низку вулиць і площ, складено пісні та літературні  твори, знято фільми, відкрито пам’ятники. Країна пам’ятає своїх Героїв!

Немає коментарів:

Дописати коментар