ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 22 лютого 2017 р.

«Мова – державна перлина, нею завжди дорожіть»


    Рідна мово! Усім світом ти визнана за одну з найзвучніших мов. Тому ти така мелодійна і неповторна, бо увібрала в себе гомін полів, лісів і морів нашої України. Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу.
22 лютого 2017 року  працівники Вовчанської юнацької бібліотеки-філії завітали до учнів 9-х класів ліцею №2 для того щоб провести з ними  урок українознавства «Мова – державна перлина, нею завжди дорожіть: без мови нема України, тож її, як матір любіть». Адже цими днями 21 лютого всі народи на землі відзначали Міжнародний день рідної мови.
Бібліотекарі розповіли дітям про історію виникнення української мови, підготували книжкову виставку «Звучи рідна мово, квітуй, і шануйся» – де були зібрані твори українських письменників про мову. В ході проведення цього заходу учні з цікавістю слухали про мову, її значення в житті людей потім декламували вірші про нашу, українську мову. 
   Метою цього заходу у працівників бібліотеки було виховання любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, формувати розуміння того, що мова – скарб, без якого не може існувати ні народ, ні – держава.

Немає коментарів:

Дописати коментар