ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 15 лютого 2017 р.

Книги для п'яти відтінків настрою.



Книги, які бажано прочитати всім шанувальникам літератури в 2017 році.
Марк ФРОСТ «Таємна історія Твін-Пікс»,2017
   Фантастичний трилер з елементами хоррору,  роман про кохання або колоритні гуморески? З нашої підбіркою першокласного чтива вам залишається тільки підлаштуватися під своєї сьогоднішнї літературні настрії і насолоджуватися!
  На радість фанатам містичного трилера, який прикував в 1991 році до екранів мільйони людей і продовження якого покажуть вже в травні, сценарист і напарник Девіда Лінча Марк Фрост написав приголомшливу книгу, яка послужить відповіддю на тисячі запитань "твінпіксоманов".
   В однойменному серіалі ми побачимо як акторів перших двох сезонів - Кайла Маклахлена, Шеріл Лі і Девіда Духовни, так і нові обличчя. Тут вам і Моніка Беллучі, і Тім Рот, і Наомі Уотс! Щоб підбадьорити глядацький апетит, Марк Фрост випустив книгу, написану в унікальному жанрі "датафікшн". Насичена документами і багатим ілюстративним матеріалом, вона піднімає завісу таємниці над тим, що відбувалося в містечку та його околицях не тільки за минулі двадцять п'ять років, а й за останні два століття - з тих пір, як перші слідопити почули від індіанців про загадкове місце, де "в верхів'ях річка роздвоюється і тече крізь дві гори" ...
Настрій: відчути себе детективом.

Сара РАЙНЕР «Чуже сонце»,2017
   Наочний посібник для тих, хто хоче полоскотати нерви, піддавшись спокусі службового роману. Ось і головна героїня книги Кло Еплтон необачно заводить роман з начальником. Вона ризикує дуже багатьом, але відмовитися від Джеймса вище її сил. Спільна ділова поїздка в Нью-Йорк дає їм унікальний шанс провести час наодинці.
   Втім, цей милий вояж, який задумувався як ідеальне пригода, за дивним збігом обставин перетворюється в біса небезпечну авантюру, перш за все для Кло. Чи готова вона змиритися з несподіваними фактами з життя Джеймса? Виявляється, він одружений і у нього є дитина. І це далеко не єдиний привід для хвилювання...
Настрій: зануритися в пучину пристрасного кохання.

Джеймс Роллінса Сьома кара, 2017
   Мегабестселер від світового лідера в жанрі пригодницького трилера. Визнаний майстер інтриги, загадки і хвацько закрученого сюжету приготував для любителів фантастичних трилерів з елементами наукової фантастики і містики історію про спецзагін "Сигма". В один клубок тут сплітаються життєві шляхи єгипетської жриці, легендарного місіонера Девіда Лівінгстона, великого письменника Марка Твена і містичного вченого Ніколи Тесли, а «священним Граалем», розшукуваним по всьому світу, стає ліки від страшної пандемії.
  Пара слів про сюжет: в суданській пустелі раптово з'явився керівник зниклої два роки тому експедиції, професор Британського музею Гарольд Макейб. Тіло вченого перебувало в жахливому стані - він став мумією ще за життя і помер по дорозі в лікарню. Під час розтину в каїрському морзі у тіла Маккейб почав світитися мозок. А ще через дві доби люди, які були присутні при цьому, важко захворіли і почали вмирати ...
Настрій: реготати до кольок.

Андрій КУРКОВ «Шенгенська історія», 2017
   Цей роман відомий український письменник і сценарист створював чотири роки. Він багато передбачив цим твором для України, хоча в книзі, присвяченій вступу Литви в шенгенську зону 10 років тому, немає жодного українця.
   Головні герої - три молоді литовські пари, які відзначають Новий рік і входження Литви в шенгенську зону, обговорюючи, куди ж їм краще поїхати жити. Одні мріють про Лондон, інших вабить Париж, а треті збираються в Італію. Вони не знають і навіть припустити не можуть, чим їм доведеться там займатися - сліпо довіряють Європі і впевнені, що вона їх не підведе.
Настрій: помріяти про подорожі і безвізе з ЄС.

Лесь ПОДЕРВ'ЯНСЬКИЙ ПЗТ, 2016
  Культова персона українського літературного андеграунду, «естет на барикаді», художник, драматург і поет підготував для юморних цінителів своєї творчості найповнішу збірку. В «ПЗТ» увійшли тексти, які вже встигли розібрати на цитати раніше, ніж автор зрозумів, що мав би стати першим українським письменником-мільйонером. Також тут «прихована» повнометражна комедія-екшн «Ваша Галя балувана». Як ви самі знаєте, у Леся Подерв'янського є відмінна риса - називати речі своїми іменами, і ця книга - яскравий тому доказ. Ще ніхто не писав так про життя, смерть, війну і ненависть.
Настрій: жахнутися і спалахнути спрагою пригод.

Немає коментарів:

Дописати коментар