ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 20 лютого 2017 р.

Концепція децентралізації в секторі культури

      Минув місяць як було презентовано Концепцію децентралізації  в секторі культури. На стратегічній сесії щодо децентралізації у сфері культури визначено матрицю реформи, операційні цілі та завдання на 2017 рік. Сесію ініційовано Мінрегіоном спільно з Мінкультом, Мінфіном, представниками Проектного офісу секторальної децентралізації  та Проекту EDGE. Участь у заході взяв Міністр культури України Євген Нищук.
    В Концепції «Децентралізація: сектор Культура» чітко визначені  індикатори результатів впровадження реформи у галузі. Зокрема, до них належать зменшення індексу злочинності у територіальних громадах; підвищення відсотку дітей, які постійно відвідують заклади культури; питома вага надходжень громади в загальному обсязі державного фінансування на утримання закладів культури; кількість створених нових робочих місць у галузі культури. Таким чином, напрацьовано  маршрутну карту подальшого просування реформи децентралізації у галузі культури та активного включення у процес регіонів, міст та громад.
    Нагадаємо, Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко наголошував, що основне завдання децентралізації в 2017 році – секторальне просування реформи – в освіті, медицині, культурі, системі надання адмінпослуг, земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій.
 http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249672311&cat_id=244276429 

Немає коментарів:

Дописати коментар