ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 27 березня 2018 р.

У нас в гостях – Сумська ОУНБ


     26 березня 2018 року Харківська обласна бібліотека для юнацтва продовжила рейд віртуального спілкування з циклу «Від бібліотеки  до бібліотеки : будуємо веб-мости»  з фахівцями Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Ці зустрічі дають змогу бібліотекарям різних бібліотек поділитися своїм цікавим досвідом, розповісти про інноваційні проекти, які реалізуються в бібліотеці.
    Зустріч відкрила директор бібліотеки  М.В.Жарова, яка привітала колежанок СОУНБ та коротко розповіла про ХОБЮ.  Веб-спілкування проходило в форматі естафети.
   Заст.директора з менеджменту та проблемно-аналітичних питань М.Медведська розповіла про масштабні проекти нашої бібліотеки «Навколо знань – об'єднуємо громаду» та проект  «Толока добрих ідей»: фестиваль соціальних ініціатив молоді», проілюструвавши їх медіа-презентацією.
   Фахову естафету продовжила Сумська ОУНБ, а саме заступник директора по роботі з юнацтвом Титаренко Лариса Григорівна розповіла про оптимізацію бібліотек ( злиття обласної бібліотеки для юнацтва та ОУНБ в 1997 році) та напрями роботи.
   З повідомлень фахівців СОУНБ ми дізналися  про такі цікаві проекти, як :
·        створення Інформаційного центру «Вікно в Америку» (Посольство США в Україні), що дало змогу започаткувати роботу нових клубів «Швидка англійська», Англійська для поліцейських, Англійська для тінейджерів (учні  6-9 класів)
·        «Мова. Культура. Німеччина» (Гете-Інститут України);
·        «Технологічна нація» (Фонд BrainBasket);
·        «ПОЛіС – Поліція і спільнота» (IREX/Україна);
  Спілкування було дуже плідним та корисним для бібліотекарів обох бібліотек.
Було висказано бажання й подальше проводити веб-зустрічі  для обміну досвідом в проведенні креативних проектів та програм.





Немає коментарів:

Дописати коментар