ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 2 березня 2018 р.

VІІ районний фестиваль читців-аматорів «Вічне слово Кобзаря»

Ми знову вкотре повертаємось до творчої спадщини Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, віддаємо шану славетному Сину своєї Батьківщини, відтворюємо його вічну поезію через різні грані бачення, натхненні його творчістю, створюємо нові поетичні перлини. Шевченко – це надзвичайний феномен української культури, образ якого ніби реліквія передається із покоління в покоління.
28 лютого 2018 р. в актовому залі Кегичівського ПТУ-60 за підтримки голови Кегичівської районної державної адміністрації Романа Гончарова відбувся вже VІІ районний фестиваль читців-аматорів «Вічне слово Кобзаря». Під мелодії української автентичної музики, під вірші Тараса Шевченка, які стали піснями, під перебіг слайдів, що відображали багатогранність, глибинність та далекоглядність його творчості проходив цей літературно-патріотичний захід.
Незмінним організатором районного фестивалю виступає Кегичівська центральна районна бібліотека за сприянням відділ культури і туризму Кегичівської РДА, його головним куратором – провідний методист Кегичівської ЦРБ Альона Пахомова. До проведення фестивалю активно долучаються працівники Кегичівської ЦБС та клубних установ, які готують учасників і самі беруть участь у вище згаданому заході.

Цього року на участь у фестивалі було подано 30 заявок.
Декламування віршів Тараса Шевченка, інших поетів та власних авторських творів відповідної тематики, виконання пісень, інсценування шевченківських поезій – і кожен з виступів мав якусь свою родзинку, зацікавлював і привертав увагу чимось неповторним. Серед усього цього розмаїття композицій хотілось би відзначити наступні: декламування віршів Ольховською Сніжаною (користувачки Антонівської сільської бібліотеки-філії), Бойко Вікторією (користувачки Софіївської сільської бібліотеки-філії), Мележик Юлією (користувачки Рояківської сільської бібліотеки-філії), Яковченко Вірою (користувачки Бесарабівської сільської бібліотеки-філії); виконання пісень Луговою Іриною (завідуючої Власівським сільським клубом), та Рядниною Вікторією (користувачки Новопарафіївської сільської бібліотеки-філії); інсценування творів Блудовим Олександром та Рекою Аріною (користувачами Мажарської сільської бібліотеки-філії), Шаповал Тетяною, Мовчан Євгенією (користувачами Шляхівської сільської бібліотеки-філії) та  Ромасько Світланою (завідуючою Шляхівською сільською бібліотекою-філією), Апончук Лідією (завідуючою Височанською сільською бібліотекою-філією), Марковською Наталією (завідуючою Височанським сільським клубом) та Осадчою Анастасією (користувачки Височанської сільської бібліотеки-філії). І, звичайно ж, 4 автори зі своїми власними композиціями – Рудня Галина (завідуюча Медведівською сільською бібліотекою-філією, Капустіна Маргарита (користувачка Павлівської сільської бібліотеки-філії), Сіренко Микола (користувач Парасковіївської сільської бібліотеки-філії), Пахомова Альона (провідний методист Кегичівської ЦРБ).
По завершенню фестивалю начальник відділу культури і туризму Олена Терех щиро подякувала кожному за його вклад у це чудове та яскраве дійство, присвячене Тарасу Григоровичу Шевченку. Цього року вперше кожному учаснику було присвоєно одну з тринадцяти номінацій і традиційно вручено дипломи за участь у VII районному фестивалі читців-аматорів «Вічне слово Кобзаря».
З кожним роком районний фестиваль читців-аматорів «Вічне слово Кобзаря» набуває вищий рівень професіоналізму, опираючись на досвід та напрацювання попередніх років! Кожен, хто долучився до організації та проведення даного заходу, хто доторкнувся до шевченківських шедеврів, хто розкрив гострі і болючі питання, що були актуальними в минулому і лишаються такими ж до тепер, вклав у це багато зусиль, часу і творчих ідей. Тому і отриманий результат був на відповідному рівні, цілі фестивалю були досягнуті, а всі присутні отримали масу позитивних та незабутніх вражень.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар