ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 22 лютого 2018 р.

Від бібліотеки до бібліотеки: будуємо веб-мости



      21 лютого 2018 року в рамках циклу по обміну досвідом «Від бібліотеки до бібліотеки: будуємо веб-мости»   в стінах Харківської обласної бібліотеки для юнацтва відбулося скайп - спілкування з фахівцями Дніпропетровської обласної  бібліотеки для молоді  імені М.Свєтлова.
    Зустріч відкрила директор ХОБЮ М. В. Жарова, яка ознайомила колег зі стратегічними напрямками роботи нашої бібліотеки, розповіла про співпрацю з державними установами.
    Потім завідувачка відділу маркетингу С. І. Бацамут яскраво та емоційно розповіла про «Ярмарку вишів», що є невід'ємною частиною профорієнтаційного проекту  «Обираємо професію крок за кроком» й проводиться в бібліотеці вже 5 років поспіль. Доповідь в супроводі медіа - презентації дала змогу колегам з Дніпра поринути в ту атмосферу, що панувала на ярмарковому майданчику, й викликала хвилю запитань про секрети організації та проведення заходу.
    Директор ХОБЮ запросила бібліотекарів Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова завітати на наступну шосту ярмарку, щоб наочно побачити і відчути масштабність проекту.
Після цього естафету з обміну досвідом підхопили фахівці бібліотеки для молоді імені М. Свєтлова.
     О. Л. Матюхіна, директор ДОБМ, також познайомила нас з бібліотекою, яка гордо носить ім'я свого земляка Михайла Свєтлова. Наступним спікером була завідувачка  відділу методико-соціологічної роботи та сприяння соціалізації молоді, Н. В. Старихіна. Вона розповіла про основні напрями роботи ДОБМ, які постійно корегує час: сучасне внутрішнє становище в країні, поява тимчасово переселених людей та військові-поранені, що потребують постійної уваги бібліотекарів. У зв᾽язку з цим в 2014 році в бібліотеці розпочав роботу Клуб бібліо-терапевтичної підтримки «Жити разом!», щоб допомагати мешканцям транзитного містечка для ВПО адаптуватися на новому місці. З 20 січня по 10 лютого 2018 р. в бібліотеці пройшла Молодіжна патріотична акція "#Пам'ятаємоГероївКрут" , метою якої стало бажання  об'єднати молодих  громадян Дніпропетровщини по відзначенню 100-річчя героїчного бою під Крутами, активізувати діяльность публічних бібліотек у співпраці з навчальними закладами, громадськими організаціями з національно-патріотичного виховання юнаків і дівчат сучасними IT засобами.
    Про наступний цікавий проект – арт-студія «Щастя у подарунок», який діє з 2015 року, повідомила керівник арт-студії головний бібліотекар Т.О. Чуйко. Медіа-презентація була яскравим підтвердженням цікавої та багатогранної роботи з різними верствами населення.
    Наостанок директор ДОБМ наголосила про відкритий в бібліотеці клуб «Кіноклуб Docudays UA в бібліотеці» (2015 р.). Головною метою кіноклубу є підвищення рівня поінформованості молодих громадян України в галузі прав людини та активізації діалогу про права людини в громаді.
       На цьому зустріч завершилася з обопільним бажанням продовжити спілкування і запрошенням завітати до Харкова.





Немає коментарів:

Дописати коментар