ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 21 лютого 2018 р.

Шануємо рідну мову



21 лютого 2018 року в Мурафській сільській бібліотеці, бібліотекарем Дрижаног Ларисою Петрівною, для учнів 6-7,9 класів Мурафської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено літературно-музичну композицію «Мова Шевченкова, мова Франкова, рідна моя соловейкова мова…» (до Міжнародного дня рідної мови).
На початку заходу бібліотекар розповіла про Міжнародний день рідної мови, який відзначається 21 лютого, про те, що мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Вона є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. Бібліотекар наголосила на тому, що це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.
В ході заходу бібліотекар провела флешмоб по читанню віршів про українську мову. Читали кращі учні школи.
Під час проведення свята використовувалася відео презентація «21 лютого Міжнародний день української мови», «Легенда про мову», «Гімн українській мови», «Пісня солов’їна», бібліотекар продекламувала гумореску Павла Глазового «Заморські гості» .
В кінці, діти ознайомилися з викладкою літератури «Кращої, ніж рідна, мови не буває».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар