ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 20 лютого 2018 р.

«Історія, написана кров’ю: Небесна Сотня»


Четвертий рік ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні, вірних синів своєї неньки-України. По всім куточкам нашої держави лунають слова: «Слава Україні – Героям Слава!».
20 лютого 2018 року в Краснокутській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, для учнів 6 - 8 класів, бібліотекарем читального залу Китченко Євгенією Анатоліївною проведено урок патріотизму «Історія, написана кров’ю: Небесна Сотня».

Бібліотекар розповіла присутнім про історичні передумови початку Революції Гідності та основні події на Майдані за період з листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року і продемонструвала документальний відеоматеріал «Пишемо історію. Революція гідності».
Потім бібліотекар ознайомила присутніх з окремими представниками Небесної Сотні, їх життям і трагічною загибеллю та продемонструвала мультимедійну презентацію «Небесна сотня поіменно. Пам’яті Героїв Небесної сотні”. По закінченні презентації всі присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
Також присутнім було запропоновано ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Незалежності й свободи вітер вирвався на волю».
 

«Небесна Сотня – то в серцях вогонь, який палав за Україну»

Сьогодні, ненька – Україна
Переживає тяжку мить.
Київ стоїть – немов руїна,
А Схід - гарматами гримить.
Цими рядками було відкрито годину пам’яті «Небесна Сотня – то в серцях вогонь, який палав за Україну» (до Дня Героїв Небесної Сотні)
20 лютого 2018 року в Мурафській сільській бібліотеці для учнів 10 класу Мурафської ЗОШ І-ІІІ ст. бібліотекарем Мурафської сільської бібліотеки Дрижаног Ларисою Петрівною проведено годину пам’яті  «Небесна Сотня – то в серцях вогонь, який палав за Україну»  (до Дня Героїв Небесної Сотні).
На початку заходу бібліотекар провела в історичне минуле слухачів, було згадано про страшні події, що відбулися на майдані,  про наших героїв, яких сьогодні ми називаємо «Небесна Сотня». Ці люди загинули за незалежність рідної країни, за права українців, що прагнули ввійти до Євросоюзу. Присутні вшанувати пам’ять про них хвилиною мовчання.    Революція Гідності залишила слід в серці кожного українця.
В ході заходу  учні: Іващенко Н., Юхно А. та Желновач К. продекламували вірші «Небесна Сотня», «Сторіччями  здригався мій народ», «Народ мій є!».

Бібліотекарем були представлені для учнів мультимедійні презентації «Небесна Сотня поіменно», відеоролик «Боже, великий єдиний», «Небесну Сотню Господи прийми», «Плаче свічка», «Україна – це ми».
 
Наприкінці заходу присутнім була представлена  виставка-реквієм  «Дзвони зраненої пам’яті».

Немає коментарів:

Дописати коментар