ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 4 січня 2017 р.



 7 січня - Різдво Христове!
Щастя, радості, мирного неба, достатку у ваших оселях!
Нехай всі мрії та бажання здійсняться в новому році!

Нова радість стала, яка не бувала: Над вертепом звізда ясна світлом засіяла. Де Христос родився, з Діви воплотився, Як чоловік пеленами, убого повився. Ангели співають, славу й честь звіщають, На небесі і на землі мир проповідають. Давид виграває, в гуслі ударяє, Чудно, дивно і предивно Бога вихваляє. І ми теж співаймо, Христа прославляймо, Із Марії рожденного смиренно благаймо: -Просим тебе, Царю, небесний Владарю, Даруй літа щасливії сего дому господарю. Даруй господарю, даруй господині, 
Даруй літа  щасливії нашій ненці Україні!





20 чарівних книг про Різдво


   Багато людей створюють собі різдвяний настрій за допомогою переглядів різдвяних фільмів, ми ж пропонуємо вам відмінну альтернативу – 20 чудесних творів з різдвяною атмосферою. Читайте із задоволенням!
1. Чарльз Діккенс – “Різдвяна пісня в прозі”
Немає у світовій літературі більш відомого твору, присвяченого Різдву, ніж «Різдвяна пісня в прозі» Чарльза Діккенса. Її величезна популярність сприяла тому, що Різдво стало головним святом Вікторіанської Англії, часом добрячих веселощів і благодійності. Історія старого скнари Ебенезіра Скруджа і його перетворення після містичного візиту Джейкоба Марлі і Примар Різдва була написана досить швидко, всього за шість тижнів. Одночасно Діккенс працював над розділами «Мартіна Чезелвіта». Працюючи над Пісньою, Діккенс переслідував амбітні плани, але він і уявити собі не міг, який величезний вплив буде мати ця невеличка повість на все світове мистецтво, на світогляд людей в усьому світі, до такої міри, що сам Діккенс стане асоціюватися з Різдвом, а ім’я його героя Ебенезіра Скруджа стане одночасно і символом Різдва і синонімом скупості.
2. О. Генрі – “Дари волхвів”
Дари волхвів – повість О.Генрі (Віллі Сідней Портера) про двох молодят, які живуть в тісній кімнатці і переживають фінансові проблеми. Незважаючи на це, вони намагаються зробити один одному приємне- подарувати подарунки. І для цього вони повинні пожертвувати тим, що є дорогим для них. Подарунки – це не головне, звичайно, а головне- увага, турбота і любов, які відчули наші герої. Вони відчувають справжнє щастя.
3. Шерон Оуенс – “Чайна на Малберрі-стріт”
Долі героїв цієї неймовірної різдвяної історії химерним чином переплітаються і сходяться в дивовижному місці, повному загадок і чудес, — У чайній на Малберрі-стріт, де подають чудові десерти і де одного разу, абсолютно несподівано, ви можете отримати послання від Ніколаса Кейджа. Зворушлива і дуже смішна книга, в якій переплітаються романтика і мрія, допоможе вам провести ці довгі зимові вечори, а вишуканий вишневий чізкейк, його рецепт ви з подивом виявите в кінці книги, стане приємним доповненням до святкового чаювання.
4. Есфір Емден – “Будинок з чарівними вікнами”
«Будинок з чарівними вікнами» (1959) — захоплива новорічна казка. У цій повісті-казці може трапитися багато-чого. В один тихий новорічний вечір раптом відкриються двері в кімнату, і разом з хмарою морозного пару увійде Бабуся-лялька і покличе тебе в Будинок з чарівними вікнами
5. Fеnni Flegg – “Різдво і червоний кардинал”
Наляканий лікарським діагнозом Освальд Т.Кемпбелл тікає з холодного і сирого Чикаго на південь, в гостинний Загублений Струмок, де збирається зустріти своє останнє Різдво. Нічого хорошого від глушини він не очікує, але реальність виявляється зовсім не такою, якою він собі її уявляв. Життя в Загубленому Струмку хоч і розмірене, але вельми незвичайне і навіть дивне. І жителі містечка теж вельми незвичайні. Листоноша доставляє кореспонденцію на човні. У єдиному магазинчику господарює маленька червона пташка на ім’я Джек. Дами містечка таємно творять добро, об’єднавшись в езотеричне товариство під назвою «Великі Горошинки». А сам Освальд виявляється раптом головною фігурою місцевого світського життя. Разом з наближенням Різдва починають відбуватися дивні події, які змінять життя не тільки Освальда, але і всіх мешканців Загубленого Струмка. Роман Фенні Флегг — дивна, тепла різдвяна казка, повна звичайнісіньких чарів, які під силу багатьом, варто тільки дуже захотіти. Книга для всіх, хто знудьгував за добрим словом і красивою історєю.
6. Туве Янссон – “Чарівна зима”
Ми продовжуємо нашу подорож в казкову країну, населену чарівними істотами мумі-тролями. Ми дізнаємось, чому зима виявилася чарівною і як треба поводитися в цьому випадку. Дивовижні істоти живуть у Долині мумі-тролів. Звичайно, це не люди, але в Філіфьонке, яка вірила в катастрофи і в Хемулю, який любив тишу ви зможете впізнати самих себе.
7. Юстейн Гордер – “Різдвяна загадка”
Книга відомого норвезького письменника Юстейна Ґордера побудована як різдвяний календар. Кожен день, починаючи з 1 грудня, читач разом з хлопчиком Йоакимом знайомиться з біблійною історією, а також подорожує крізь час і простір в той чудовий день, коли в місті Віфлеємі з’явився на світ немовля Ісус …
8. Джон Грішем – “Різдво з невдахами”
Звичайна американська родина Кренк щороку святкувала Різдво, але ця вся передріздвяна метушня з часом починає набридати і ось, коли дочка Лютера і Нори Кренк їде вчитися, Лютеру випадає єдиний шанс полетіти на всі Різдвяні канікули на Карибські острови і заощадити при цьому 600$. Подружжя вирішує, що в це Різдво ніяких гірлянд, сніговиків, святкових вечерь і навіть ніякої … ялинки і з чистою совістю збирають валізи. Незабаром про це дізнається один із сусідів Кренків, а на наступний ранок і все містечко. Городяни починають організовувати мітинги і протести, Нора вже була готова піти на поступки і встановити ялинку і сніговика у дворі, щоб жителі містечка заспокоїлися, але слово чоловіка — закон. Однак обставини змінюються, до мами і тата несподівано на Різдвяні вихідні повинна приїхати дочка зі своїм нареченим. Кренкам доводиться терміново бігти в майже пустий магазин за продуктами і прикрасити будинок до того, як Блер приїде додому …
9. Rozamunda Pilcer – “Напередодні Різдва”
П’ятеро не надто щасливих людей з волі обставин опиняються в одному будинку на півночі Шотландії. Розамунда Пілчер з теплою, доброю посмішкою розповідає про своїх героїв, і читач починає вірити, що Різдво, що наближається обов’язково принесе в їхнє життя чудесні зміни. Новий роман відомої англійської письменниці відрізняють ліричність, м’який гумор і несподівані повороти сюжету.
10. Річард Пол Еванс – “Різдвяна скринька”
Молода сім’я Евансів, яка оселилась по оголошенню в старовинному особняку багатої вдови Меріанн Паркін, виявляє в новому для себе місці безліч дивовижних речей. Стародавні екземпляри Біблії, картини в дорогих рамах, шкатулка з таємничими листами невідомому адресатові. Події відбуваються перед Різдвом. Річард, Кері і їхня чотирирічна дочка Дженна разом з господаркою будинку готуються зустріти свято, як раптом відбувається страшне — Меріанн вмирає. Але перед смертю вона відкриває Еванс велику таємницю, перед якою блідне навіть гіркота втрати …
11. Джон Р. Р. Толкієн – “Листи Різдвяного Діда”
“Листи Різдвяного діда” – казка, яку Толкін розповідав своїм дітям протягом більше двадцяти років (перший лист написано старшому синові в 1920 році і останній – дочці в 1943). Листи приходили на Різдво, і діти на них відповідали. Різдвяний Дід описував свій будинок, друзів і помічників, події, смішні, а часом тривожні, які траплялися на Північному полюсі.
12. Донна Vanlir – “Різдвяні туфлі”
“Різдвяні туфлі” – прекрасна книга, яку можна із задоволенням почитати і в свято, і в будній день. Це історія про двох абсолютно різних людей, чиї долі перетнулися лише одного разу в Різдвяний вечір. Один з них шукає спосіб повернути сім’ю, якій довго не приділяв уваги, в той час як сім’я іншого намагається примиритися з втратою матері і дружини.
13. Сьюзан Войцеховскі – “Різдвяне диво містера Тумі”
Це справжнісінька новорічна казка. Про кохання, про дружбу, про пошук себе і, звичайно, про надію. Різьбяр по дереву Джонатан Тумі, втративши свою дружину і сина кілька років тому, не може знайти радості в житті. Занурившись в горе, йому тільки й залишається, що хмуритися і, уникаючи контактів з людьми, займатися своєю справою – вирізати фігурки з дерева. Але одного разу, до нього в двері постукали вдова і її маленький син, щоб попросити Тумі змайструвати їм різдвяні фігурки. Взявшись за замовлення, майстер і не підозрював, що станеться.
14. Клівленд Еморі – “Кіт на Різдво”
Американський історик і журналіст Клівленд Еморі, відомий також як засновник Фонду захисту тварин. Його дотепна і добра книга – данина любові і захопленню нашими меншими братами, які, на думку автора, багато-чому здатні навчити людину.
15. Эрнест Гофман – “Лускунчик і мишачий король”
У цій книзі з дванадцятим ударом годинника оживають іграшки, а відважний Лускунчик кидається у битву з підступним Мишачим королем. Він обов’язково переможе, адже добре серце і віддана любов завжди творять чудеса.
16. Ганс Крістіан Андерсен – “Дівчина з сірниками”
Маленька дівчинка торгує сірниками холодним зимовим вечором. Але чи можна зігрітися, спалюючи їх одну за одною?
17. Капоте Трумен – “Спогади про одне Різдво”
Дивна пара живе у великому старому будинку одного глухого містечка. Шістдесятирічна жінка і семирічний хлопчик протягом року, відмовляючи собі у всьому, збирають гроші, щоб на Різдво спекти кілька десятків пирогів і розіслати їх поштою…
18. Лаура Локінгтон – “Різдвяний пиріг”
Поппі, продавчиня в магазині антикварних дрібничок, мила, розумна, але не дуже щаслива. Напередодні Різдва вона відчуває себе особливо самотньою, оскільки свято їй доведеться провести в компанії нестерпної мавпи, якою Поппі вирішила опікуватися. Так би воно і сталося, якби не запрошення в старовинний замок. Кілька годин в поїзді – і Поппі з нудного Лондона потрапляє в чарівну країну, де з нею відбуваються дивні події.
19. О. Генрі – “Ялинка з сюрпризом”
Хто сказав, що визнаний майстер короткого оповідання О.Генрі писав тільки для дорослих? Поговоріть зі своїми дітьми і ви відразу зрозумієте, що в сучасному житті вони розбираються не гірше, а краще за вас. Ось тільки перечитайте надзвичайно цікаві і дотепні розповіді разом зі своїми дітьми, і вам стане ясно, що всі ці персонажі О. Генрі: скромні продавчині і біржові маклери, шахраї і бандити, мільйонери, і зовсім бідні люди – давно вже переселилися до нас. Ну а такі вічні цінності, як любов і дружба, на те й вічні, щоб хвилювати кров, як це було 100 років тому…
20. Н. В. Гоголь – “Ніч перед Різдвом”
Фантастична повість про життя українського народу, в якій опис реалістичних рис його традицій і звичаїв поєднується з чудовою вигадкою. Сюжетна канва повісті — романтична любов парубка до прекрасної дівчини.

Немає коментарів:

Дописати коментар