ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 26 січня 2017 р.

Міжнародні перемоги українців у книжковій сфері-2016



   Україні є чим пишатися...
   У 2016 році українські письменники, перекладачі, ілюстратори й менеджери культури були відзначені у літературних конкурсах інших країн, українські книжки перемагали на міжнародних виставках, а іноземці відзначали внесок наших авторів і культуртреґерів у розвиток культури світу.
Медаль Ґете для Андруховича
   Цього року президент Goethe-Institut Клаус-Дітер Леманн вручив медаль Ґете нігерійському фотографу Акінбоде Акінбії, письменнику з України Юрію Андруховичу та грузинському директору музею Давіду Лордкіпанідзе. Цією офіційною відзнакою Федеративної Республіки Німеччина Goethe-Institut вшановує особливі заслуги у справі популяризації німецької мови та міжнародного культурного обміну. Медаль Ґете вручили уже 62-й раз.
  Нагородження  відбулось за присутності віце-прем’єр-міністра Вільної держави Тюрінгія, міністра фінансів Гайке Тауберт, а також керівника управління культури та комунікації МЗС Німеччини Андреаса Ґьорґена та обербургомістра міста Веймар Стефана Вольфа у Веймарському резидентському замку.


+ дві відзнаки «Ворошиловграду»
 Проект майбутнього фільму «Ворошиловград» за романом Сергія Жадана режисера Ярослава Лодигіна взяв відразу дві нагороди на найбільшому європейському форумі копродукції Connecting Cottbus 2016.
у цьому році вже 18-й кінофорум отримав рекордну кількість заявок на участь: понад 120 з 35 країн світу. При цьому головну нагороду Coco Best Pitch Award завоював україно-швейцарський проект «Ворошиловград». А продюсер проекту Володимир Яценко отримав профільний приз Coco Producers Network Award. Крім призу в 1500 євро, команда також отримала запрошення брати участь в програмі Producers Network на Каннському кінофестивалі.
Фінал Global Illustration Award
   У  премії «Global Illustration Award 2016» також є українські фіналісти. Торік нагороду, після трирічних переговорів, заснували International Information Content Industry Association (ICIA) спільно з Франкфуртським книжковим ярмарком.
   Перше нагородження і перша перемога дісталась Творчій майстерні «Аґрафка» (львівським художникам Романі Романишин та Андрію Лесіву) за створену ними обкладинку до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Хокінгів.
Книжка потрапила у топ-20 категорії «Обкладинка», позмагавшись із понад 10 000 робіт з 50-ти країн світу.
Кришталева відзнака Калитко
   Катерина Калитко отримала нову літературну відзнаку – Кришталеву премію Віленіці (Crystal Vilenica Award), якою нагороджують авторів Східної і Центральної Європи. Цю нагороду присуджують учасникам читань під час Міжнародного літературного фестивалю у Віленіці (Словенія).
    Творчість Калитко  відзначили як «письмо, що залишило у журі враження динамічного і природно красивого поетичного голосу», а також за «вірші, які піднімають серію винахідливих питань про історичний вплив, людську близькість і пережиття втрати; питань із метафізичними і навіть духовними.

(за матеріалами  Читомо)


Немає коментарів:

Дописати коментар