ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 26 січня 2018 р.

«Від жаху застигли поля біля Крут…»



 
Колонтаївська сільська бібліотека-філія РКЗ «Краснокутська ЦБС» продовжує роботу з виховання патріотичної молоді та любові до історії своєї держави.
26 січня 2018 року завідувачка Колонтаївської сільської філії, Гавриленко Тетяна Дмитрівна, організувала і провела урок відваги «Від жаху застигли поля біля Крут…» (до Дня пам’яті Героїв Крут, 100 - річчя бою під  Крутами) для учнів 6 класу Колонтаївської ЗОШ І-ІІІ ст.
Присутні вшанували пам’ять героїв Крут хвилиною мовчання.
         В ході заходу завідувачка бібліотеки-філії розповіла присутнім про трагічні події біля станції Крути 29 січня 1918 року, про повстання Київського студентства і гімназистів проти військ більшовиків, про героїзм, відданість, самопожертву молоді в ім’я Незалежності молодої держави – України та історичне значення цих подій.
         Учні мали можливість переглянути відео-сюжети «Недооцінений урок історії. Герої Крут», «Пам’ятай про Крути», продемонстровані директором Колонтаївського  СБК Удовицькою Іванною Богданівною.
Завідувачка філіалом представила відкритий перегляд літератури «Ваш чуєм зов – невпинно далі йти», було акцентовано увагу на книги:  Ю.Сороки «Бій під Крутами» та збірку віршів для української молоді «Український декламатор».
        Наприкінці заходу були продекламовані поезії: Павла Тичини «На Аскольдовій могилі» та  Олекси Кобець «На Крути»

Немає коментарів:

Дописати коментар