ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 29 січня 2018 р.

Герої Крут: трагічні події 29 січня 1918 року



Мурафська сільська бібліотека є одним з культурних осередків Краснокутського краю, де значну увагу приділяють становленню патріотичного мислення молоді та поваги до історичних подій держави.
29 січня 2018 року господиня-бібліотекар, Дрижаног Лариса Петрівна, Мурафської сільської бібліотеки організувала і провела годину спілкування «Герої Крут: трагічні події 29 січня 1918 року» (до 100-річчя від Дня пам’яті Героїв Крут) для учнів 10-11 класу Мурафської ЗОШ І-ІІІ ст.
  Бібліотекар повідомила слухачам про те, що цього року виповнюється 100- річниця бою під Крутами. Ті події набули для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
На заході був присутній голова Мурафської сільської ради Липовий Вадим Євгенійович, який звернув увагу присутніх на те, що 300 юнаків пішли в безсмертя прямо з студентської аудиторії, про бій під Крутами, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
         Спілкуванню додали історичного духу перегляд відеофільмів «Пам’ятай про Крути», «Пам’яті Героїв Крут присвячується…». 
         Учні були не тільки слухачами, але й брали участь у заході – продекламували вірші Миколи Вереса «Крути» та Григорія Булаха «Сніг»
(Іващенко Настя та Юхно Аліна).
А також до години спілкування була підготовлена книжково-ілюстративна виставка «Герої Крут – для нащадків взірець», що дала можливість присутнім познайомитися з історичною літературою бібліотеки.









Немає коментарів:

Дописати коментар