ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 16 січня 2018 р.

Бібліотеки і децентралізація

   Розвиток України як незалежної держави з європейськими цінностями потребує підвищення якості державного управління в різних сферах економічної політики, формування ефективного місцевого самоврядування на засадах децентралізації влади та бюджетної системи.
     Що ж таке децентралізація?
    Якщо говорити звичайною мовою, то децентралізація – це перерозподіл влади. Влада, яку мав тільки центр, частково переходить до регіонів і окремих громад.
В умовах децентралізації розширюються і зміцнюються права, повноваження, можливості місцевих, районних, обласних, органів влади й самоуправління. Тобто, якщо всі рішення приймалися в одному місці керівником, головою, начальником, директором або керуючим справами, то при децентралізації певною владою наділені і підлеглі, що звільняє від деяких функцій керівництво.  
У сьомому випуску "Тека методиста" подано матеріали Всеукраїнгського семінару для заступників директорів бібліотек для юнацтва (молоді). Зверніть увагу на виступ М.Медведської, заст.директора ОКЗ "Харківська обласна бібліотека для юнацтва". 
Зміст
Від укладача...3
Л. Гук Сучасна бібліотека в умовах економічної невизначеності: нові можливості для розвитку громади...5
Н. Розколупа Трансформація мережі публічних бібліотек:позитивні та негативні тенденції...9
Т. Сопова Децентралізація: що чекати юнацьким бібліотекам? Квітневі тези...12
М. Медведська Бібліотеки і децентралізація, або (не)сприятливі умови та як у них зростати...16

Г. Саприкін Ефективність та якість – домінанти успішної діяльності бібліотек для юнацтва...21


Медведська М. Бібліотеки і децентралізація або (не)сприятливі умови та як у них зростати //Тека методиста : метод. поради. – Вип. 7. Децентралізація влади і юнацькі бібліотеки (за матеріалами Всеукраїн. семінару заступників директорів бібліотек «Вплив децентралізації влади на розвиток бібліотек України для юнацтва, молоді», 20-21 квіт. 2017 р., м. Тернопіль)/ [уклад.Н. Гуцул ; ред. : В. Кучерява, Н. Лінкевич С. Чачко] ; Держ. б-ка України для юнацтва. – К., 2017. – С. 19-23

Немає коментарів:

Дописати коментар