ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 22 січня 2018 р.

22 .01.2018 - День Соборності України в Краснограді.


Символічно, що саме по завершенню святкування трьох великих релігійних свят, які зігріли добром і радістю наші серця, вселили надію на те, що завтрашній день буде щасливим, а Україна вільною та єдиною, відзначають величну подію для всього українського народу, яка відбулась 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка об’єдналися в самостійну соборну державу. Це стало важливим кроком для України на її багатостраждальному шляху до незалежності.
Тож з цієї нагоди на Красноградщині  представники влади, організацій та установ міста, студентство та активна молодь взяли участь у церемонії покладання квітів до погруддя Тарасові Шевченку. 

    Зі словами привітання до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Євген Третяков. "Свобода це не лише право мати власні державні символи, слухати Гімн... Це, перед усім, можливість ясного усвідомлення того, що вони означають для кожного з нас, який історичний підтекст в них закладено.  Я вам бажаю пишатись минулим нашої держави, свідомо ставитись до своїх громадянських обов'язків, а також істинно бути, а не просто здаватись справжніми українцями, патріотами рідної землі", наголосив очільник району. 
Хвилиною мовчання громада вшанувала пам'ять полеглих у багатовіковій боротьбі світочів нашого народу, в тому числі і загиблих майданівців та бійців АТО, подвиг яких відкрив нову сторінку національно-визвольного руху і став стимулом для піднесення патріотичного духу українців. 
         Майже сто років тому захід і схід України були непохитними в стремлінні разом будувати сильну та незалежну державу, незважаючи на історичні протиріччя та нав'язану ворожнечу. Тож нехай їх приклад стане орієнтиром для нас сьогоднішніх і допоможе здолати перешкоди на шляху до справжньої незалежності. 

Немає коментарів:

Дописати коментар