ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 28 липня 2017 р.

Православна моя Україна


День хрещення Київської Русі-України відзначають у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.
    27 липня 2017 року в привітній Володимирівській сільській бібліотеці Краснокутського району було проведено годину духовності «Православна моя Україна» (присвячену Дню хрещення Київської Русі-України) для всіх селян.      
Бібліотекар, Катерина Петрівна Юхно, розповідала про те, що нам пощастило народитися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі, тут жили наші діди-прадіди, тут живуть наші батьки. Саме тут корінь нашого народу, що сягає сивої давнини.  
Як організатор заходу бібліотека запросила протоієрея Свято-Преображенського храму отця Олександра Шило, який розповів історію Хрещення Київської Русі. Завдяки Хрещенню Русі було відкрито двері для кардинальних змін в житті держави: розвитку писемності, літератури, мистецтва.
В годині духовності брали активну участь учні Мурафської ЗОШ: Коваленко Н., Дончик Н, Савко А., Корнієнко О., Гончарова Д. – читали вірші про рідну Україну.
Протягом тижня у бібліотеці діяла виставка «Ікони, вишиті на полотні». Читачі бібліотеки та гості заходу могли помилуватися витворами рук талановитих майстринь. Вишиті ікони – це справжє диво, приємно, що у нас є такі талановиті майстрині. Роботи Мельнік Ол., Юхно В., Юхно О., Орєхова Т., Юхно К.Л., Жирова Т., Кучеренко Н.
Також по закінченню заходу усі присутні ознайомилися з книжковою тематичною експозицією «Історичне значення Хрещення Русі».                 

Немає коментарів:

Дописати коментар