ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 12 липня 2017 р.

Тримаємо руку на «Пульсі» – на часі децентралізація



Ми живемо в час історичних змін: змін у формуванні нового мислення, іншого бачення щодо адміністративного устрою суспільства. На часі діє така формула існування – «Інформація–бібліотекар – громада (суспільство)». Бібліотека як інформаційно-просвітницький центр повинна долучитися до інформаційно-пояснювальної роботи з питань новоутворених територіальних одиниць.
Мені пощастило не тільки бути присутньою, але й брати участь у тренінгу «Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації» в межах проекту «Пульс» «Розробка курсу на укріплення місцевого самоврядування в Україні» під патронатом Асоціації міст України, що відбувся 11 липня на базі Харківської обласної бібліотеки для дітей. На захід були запрошені фахівці обласних бібліотек та бібліотек новоутворених територіальних громад, й журналіст обласного радіо Вікторія Березка. Презентували цей проект його менеджер Любов Квасюк та керівник Слов'янського піар-офісу сучасних бібліотек (Донецька область) Валерія Здибель.
Першим спікером зустрічі був депутат Харківської обласної ради, заступник голови Харківської обласної ради та член постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Микола Ілліч Тітов. Депутат розповів про досягнення в формуванні територіальних громад в Харківській області, а також про законотворчий процес в цьому аспекті. На Харківщині створено лише 5 об'єднаних територіальних громад.
Продовжила інформаційну частину з питань децентралізації менеджер проекту Любов Квасюк. Вона наводила приклади успішних нових громад в Україні та акцентувала увагу на чинниках, що заважають їх створенню. По-перше, законодавчі колізії, міфічні жахи, що виникають з непоінформованості суспільства.
Завершальним акордом зустрічі був навчальний тренінг з формування командної роботи піар-офісів бібліотек: написання прес-релізів, співпраці з місцевими ЗМІ тощо.
Час вимагає змін і активності. Тому виникла потреба в заснуванні проекту «Пульс» Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX/Україна) при фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
                                                     Матеріал підготувала С.Андрус, методист ОКЗ "ХОБЮ"


Немає коментарів:

Дописати коментар