ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Чари купальської ночі : традиції та обряди на Івана Купала



 
В ніч проти 7 липня українська молодь традиційно святкує прихід свята Івана Купала. Цю ніч ще називають Купальські ночі, адже цей період славиться особливими магічними обрядами. Найколоритніше та найцікавіше свято– це свято молоді – Купало, або Купайло.
6 липня 2017 року завідувачка відділом обслуговування Краснокутської центральної районної бібліотеки Кузьміною Валентиною Євгеніївною для відвідувачів відділу соціально – побутової адаптації територіального центру Краснокутської РДА  проведено відео-коло «Чари купальської ночі».
В ході заходу Валентина Євгенівна розповіла присутнім про звичаї, традиції, обрядові дійства свята Івана Купала, про те, що народна пам’ять зберегла Купальську обрядовість та пісні, які, як гаївки та колядки, належать до найдавніших часів, до первісних поезій та ритуалів.
Присутні мали змогу поринути в цікаві обрядові історії, відчути магічність ночі, переглянувши відеоматеріал про святкування цього свята «Обряди в канун Івана Купала», а також ознайомилися з відкритим переглядом літератури «Традиції та звичаї українського народу».


Немає коментарів:

Дописати коментар