ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 11 грудня 2017 р.

2017-Ювілейний рік



Сьогодні наша книгозбірня – це, передусім, місце проведення вільного часу в спілкуванні з літературою, культурою і мистецтвом, з можливістю доступу до найсучасніших інформаційних технологій.  Ми постійно прагнемо до вдосконалення.
Харківська обласна бібліотека для юнацтва народилася наприкінці 1977 року. Бібліотека – книгозбірня – дім для мудрих, пізнавальних книг. День народження є у кожного: і у людини, і установи, і у літературних творів.
Цікаво завжди зазирнути у минуле: що було актуальним декілька років тому. Які книги, твори наші батьки могли читати?
Їм 40 :
Книги 1977 року видання

«Агата Крісті: Автобіографія» — книга-автобіографія англійської письменниці Агати Крісті. Була видана після смерті Крісті у Великій Британії
видавництвом Collins у листопаді 1977 року, і у Сполучених Штатах Америки видавництвом Dodd, Mead and Company в тому ж році.
Крісті зробила передмову і післямову до книги, в якій вона дуже чітко подає матеріал. Книгу вона нібито почала писати 2 квітня 1950 на експедиції в Німруд, де вона працювала на розкопках стародавнього міста зі своїм другим чоловіком, археологом Максом Маллованом. Нібито завершила її 11 жовтня 1965 року в своєму будинку у Воллінгфорді, де вона і померла через одиннадцять років.
Після смерті Крісті в 1976 році, текст був відредагований Філіпом Зіглером, редактором від видавництва Collins.
В книзі вона пише про щастя свого дитинства, любов до мами, про появу у житті її першого чоловіка, смерть матері, своє важке сімейне життя. Також багато сказано про подорожі зі своїм наступним чоловіком.



«Дикий полин» Солодар Цезар, виданої російською мовою видавництвом «Советская Россия».
Вперше видана в 1977р. книга лауреата премії Ленінського комсомолу Цезаря Солодара. Автор присвятив книгу своїй матері.
В анотації від видавця до 1-го видання книги зазначено, що книга, "написана в гостропубліцистичному стилі, спрямована проти міжнародного сіонізму, одного з головних загонів антикомуністичних сил. Книга включає в себе і спогади автора про тривожну юність, і розповіді про фронтові зустрічі. Архівні розвідки і листи ошуканих сіонізмом людей межуються з памфлетами і подорожніми нотатками - в цьому справжня документальність твору. Ц. Солодар розповідає про те, що сам бачив, спираючись на справжні документи, використовуючи мимовільні визнання сіоністських лідерів і їхньої преси".


Іспанський живопис. Ермітаж — російськомовний довідник з описом історії створення колекції іспанського живопису та описом окремих картин.

 
"Ті, що співають у тернику" «Поющие в терновнике» (англ. The Thorn Birds, дословно «птицы терновника») — сімейна сага австралійської письменниці Колін Маккалоу, видана в 1977 році.

 Твори написані 1977 року. 

Оригіна́л Ла́уриостанній, незавершений роман Володимира Набокова, котрий він вперше згадав у 1974 і писав аж до своєї смерті у 1977 році. Заповітом автора було знищити рукопис, натомість син Набокова Дмитро, після 30 років роздумів, вирішив його опублікувати.



Пісня Соломона — третій роман афро-американської письменниці Тоні Моррісон, приніс їй визнання та славу. Роман написаний 1977 року про життя Мейкона Деда III-го, на прізвисько Дояр, афроамериканського парубка із заможної родини, що мешкав в Мічиганському місті, дія розгортається у другій третині ХХ-го століття.
Номер 57 у Рейтингу 100 найкращих книг усіх часів журналу Ньюсвік.  

Науково-фантастичні оповідання, опубліковані 1977 р.

«Джефті — вже п'ять»  фентезійне оповідання Гарлана Еллісона, вперше опубліковане в «Журналі Фентезі і Наукової Фантастики» в 1977 році.




Для Айзека Азімова цей рік був творчим натхненним, можна сказати плідним.
Думай! (англ. Think!) — науково-фантастичне оповідання Айзека Азімова, опубліковане в 1977 році. Оповідання ввійшло в збірки «Все про роботів» 1982, «Мрії робота» 1990.

Спра́вжнє коха́ння  науково-фантастичне оповідання Айзека Азімова, опубліковане в 1977 році, журнал American Way. Оповідання ввійшло в збірки «Все про роботів» 1982, «Сни робота» 1986.



З першого погляду — науково-фантастичне оповідання-фігхут Айзека Азімова, опубліковане в лютому 1977 року в журналі The Saturday Evening Post. Оповідання ввійшло в збірку «Вітри перемін та інші історії» 1983.
Оповідання написане для жіночої аудиторії і приурочено до 200-ліття утворення США.

Певна річ  науково-фантастичне оповідання-фіґхут Айзека Азімова, опубліковане літом  1977 року в журналі Isaac Asimov's Science Fiction Magazine. Оповідання ввійшло в збірку «Вітри перемін та інші історії» 1983.С

Хороший смак  — науково-фантастичне оповідання Айзека Азімова, опубліковане восени 1977 року в журналі Asimov's Science Fiction. Оповідання ввійшло в збірку «Вітри перемін та інші історії» 1983.



Немає коментарів:

Дописати коментар