ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 7 грудня 2017 р.

Краснокутська центральна районна бібліотека головує у правовому полі



«Насильство. Види насильства. Як себе захистити»
24 листопада в Україні стартувала міжнародна акція 16 днів проти насильства, покликана привернути увагу до проблеми насильства над дівчатами та жінками.
         Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію 16 днів проти насильства, ініційовану Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року.
Не випадково акція проходить 16 днів: вона припадає на термін між двома днями: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.
Краснокутська центральна районна бібліотека приєдналася до цієї акції. 6 грудня 2017 року, Китченко Євгенія Анатоліївна, бібліотекар читального залу провела відеопрезентацію «Насильство. Види насильства. Як себе захистити» (до щорічної акції «16 днів проти насильства») для учнів 10-А класу Краснокутської гімназії.
  Бібліотекар розповіла присутнім про проблеми проявів насильства між людьми і його види, ознаки та причини «кола» насильства.
Для більш повного розкриття матеріалу присутнім було продемонстровано відеоматеріали: «Домашнє насильство – як захистити себе і близьких» і «Як вберегти себе від нападників на вулиці – Самозахист», а також соціальний відеоролік «Жорстокість серед підлітків».
 
«Права та обов’язки громадянина України»
З 4 по 10 грудня 2017 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права.
Краснокутська центральна районна бібліотека як осередок культури та просвітництва й виховання молоді організувала в межах Всеукраїнського тижня права тематично-виховну годину «Права та обов’язки громадянина України».
6 грудня 2017 року бібліотекар читального залу, Китченко Євг. Ан. провела тематично-виховну годину «Права та обов’язки громадянина України» (до Всеукраїнського тижня права) для учнів 8-Б класу Краснокутської гімназії.
Бібліотекар розповіла присутнім про групи основних прав громадян, розкрила сутність і прояв їх у повсякденному житті кожної людини.
Для розширення знань учнів по темі було продемонстровано відеопрезентацію «Права людини».



Немає коментарів:

Дописати коментар