ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 4 травня 2017 р.

Травень: час навчання.


В час коли цвітуть каштани Українська бібліотечна асоціація запрошує відвідати місто Лева та столицю України – Київ. А також є можливість поспілкуватися з колегами із Білорусії. Ви хочете можете побачити і почути про нові тенденції роботи бібліотек:
Вервечка семінарів-тренінгів з 17 по 20 травня:
Ø Українська бібліотечна асоціація та Львівська обласна бібліотека для дітей запрошує усіх бажаючих відвідати семінар-тренінг «ZAхмарна бібліотека», що відбудеться 17 травня 2017 р. у м.Львів.
Програма семінару:
Сучасна бібліотека: «бути чи не бути»? - Оксана Бруй, Директор науково-технічної бібліотеки ім.Г.І.Денисенка Національного технічного університету України "КПІ імені Ігоря Сікорського"
Бібліотека 4.0: нові компетентності бібліотекаря та користувача -Євгенія Кулик, канд. наук із соціальних комунікацій, зав. сектора Науково-технічної бібліотеки ім. Г. І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», викладач Київського національного університету культури і мистецтв, тренер Головного тренінгового центру для бібліотекарів УБА.
Український ринок електронних видань для дітей: пропозиція і попит читачів    -  Емілія Огар, професор кафедри видавничої справи та редагування Львівської академії друкарства
Тренінг «Інструментарій сучасного бібліотекаря: нетрадиційні рішення»  -  Тетяна Якушко, заступник директора з інформаційних технологій Державної бібліотеки України для юнацтва.
    Місце проведення: Львівська обласна бібліотека для дітей (м.Львів, вул.Винниченка, 1).
Ø Секція університетських бібліотек УБА запрошує фахівців провідних університетських бібліотек України до професійного діалогу на Міжнародній науково-практичній конференції «ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР БІБЛІОТЕКИ», яка відбудеться 18-19 травня 2017 р. у м. Львів.


ОРГАНІЗАТОРИ КОНФЕРЕНЦІЇ
  • Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» (Україна)
  • Наукова бібліотека Краківської політехніки (Польща)
  • Наукова бібліотека Лодзької політехніки (Польща)
  • Центр знань і науково-технічної інформації Вроцлавської політехніки(Польща)
  • Наукова бібліотека ім. М. Максимовича Київського національного університету ім.Тараса Шевченка
  • Центральна наукова бібліотека Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна
  • Наукова бібліотека Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»
Під час конференції будуть розглянуті теми: інформаційні ресурси, технології і WEB-сервіси, формування інформаційної культури та компетенції користувачів, образ і функціональність бібліотеки у локальному і регіональному середовищі.
Ø Українська бібліотечна асоціація спільно з Goethe-Institut в Україні 18 травня 2017 р. проведе семінар для членів УБА на тему «Розвиток сучасних бібліотек: від класичної бібліотеки до бібліотеки майбутнього».
Семінар відбудеться з 10.00 до 12.30 у семінарській кімнаті Goethe-Institut (м. Київ, вул. Волоська, 12/4).
Лектор: генеральний директор Національної Парламентської бібліотеки Грузії Георгій Кекелідзе.
Ø Українська бібліотечна асоціація запрошує всіх бажаючих взяти участь у роботі ХIІ Всеукраїнської конференції молодих учених та спеціалістів «Історія освіти, науки і техніки в Україні», присвяченої 100-річчю від дня створення Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки, Національної академії аграрних наук України.
Конференція відбудеться 19 травня 2017 р. в м. Київ, в приміщенні Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН (м. Київ, вул. Героїв Оборони, 10).

Фестиваль «Місто та книги», 19-20.05.2017, м. Мінськ, Білорусь
Білоруська бібліотечна асоціація запрошує всіх бажаючих взяти участь у фестивалі «Місто та книги», який відбудеться у м. Мінськ на території Білоруського національного технічного університету 19-20 травня 2017р.
Фестиваль об’єднує всіх книголюбів міста. Всіх, хто працює у літературній сфері: клуби, гуртки, домашні кінотеатри зі спектаклями на книжкову тематику, незвичні відеоігри, літературні екскурсії містом, поетичні посиденьки, цікаві акції у бібліотеках, видавництвах, магазинах.
Організатори: Наукова бібліотека Білоруського національного технічного університету, Білоруська бібліотечна асоціація, проект «ЗаЧитання».

Немає коментарів:

Дописати коментар