ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 18 травня 2017 р.

Доля вишита на полотні


Прагнення прикрасити свій одяг,свій дім завжди було властиве людині. За допомогою вишивки звичайний шматок домотканого полотна перетворювався у витвір мистецтва.
18 травня в районній бібліотеці пройшов захід. присвячений святу  вишиванки. Ведуча -  художній керівник районного будинку культури - Гончарова Тетяна розповіла, що вишивка – це один із найдавніших та найпоширеніших видів народної творчості. Сорочка завжди вишивалась жіночими руками, а тому несла сильний емоційний заряд, символізувала добро, любов і вірність.Сорочку для дитини вишивала матуся чи бабуся,під час роботи співали пісні і молились. Вважалося, що вишиванка стає справжнім оберегом.
Заступник директора по роботі з дітьми, Любченко Олена, розповіла про кольори на українських вишиванках та про різноманітність вишиванок у різних регіонах України.
Гончарова Тетяна та учні Шевченківського ліцею Шевченківської районної ради співали пісні про вишиванку, про Батьківщину, про Україну, про рідний дім.Діти 5 класів ЗОШ №1 активно відповідали на питання та ознайомилися з книжковою виставкою «Життя у вишивці, а вишивка – життя» та вишитими виробами. 
Всі працівники бібліотеки в цей день зустрічали читачів в українських вишиванках.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар