ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Тиждень молодь Краснокутщини подорожувала Європою.



На День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію та, що найголовніше, наше спільне майбутнє. До того ж, День Європи разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном є символом ЄС як політичної сили.
Цього тижня на Краснокутщині замайоріли Європейські прапори, а саме в с. Колонтаїв та м.Костянтинівка (17 травня), с. Мурафа (18 травня) та с.Слобідське (19 травня) були проведені заходи для юних мешканців та користувачів бібліотек РКЗ «Краснокутська ЦБС».
Колонтаївська сільська філія: «Історичними місцями країн Європи» (інформаційна година).
17 травня 2017 року завідувачкою філією Гавриленко Тетяною Дмитрівною та директором СБК Удовицькою Іванною Богданівною було проведено інформаційну годину «Історичними місцями країн Європи» для учнів 8 класу Колонтаївської ЗОШ І-ІІІ ст.
         Тетяна Дмитрівна розповіла про свято Дня Європи та його значення, як  у Європі, так і у всьому світі, про країни, які входять до складу Європейського Союзу, про приналежність нашої держави до європейських народів та безперечність європейського вибору нашої країни, про національні, культурні, духовні надбання європейських народів.
         Було продемонстровано світлини герба та прапора Євросоюзу, будівель Європарламенту у Стразбурзі та Єврокомісії у Брюсселі, а також культурної спадщини європейських народів (музеї та історичні пам’ятки).
  Наприкінці заходу було представлено «Калейдоскоп цікавих фактів про Європу» та проведена вікторина «Що ти знаєш про Європу?», діти ознайомились з відкритим переглядом  літератури «Наш дім – Європа».
 Костянтинівська міська бібліотека: До Дня Європи в Україні було оформлено виставку-діалог «Євросоюз – новий старт для України». 17 травня 2017 року бібліотекар Костянтинівської міської бібліотеки, Шевченко Лілія Миколаївна презентувала цю виставку для учнів 7-го класу Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. 
В ході діалогу з учнями бібліотекар познайомила їх з країнами Європи, підкреслила приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.  
 Учні мали доступ до літератури, яка представлена на виставці «Євросоюз – новий старт для України».
Мурафська сільська бібліотека : «Подорож країнами Європи» (літературна мандрівка)
18 травня 2017 року в Мурафській сільській бібліотеці учні 8 класу Мурафської ЗОШ І-ІІІ ст. мали змогу мандрувати країнами Євросоюзу.
Бібліотекар, Дрижаног Лариса Петрівна, розповіла про це свято – День Європи в Україні, що  поступово стає справою державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки в Україні. 
Протягом заходу були продемонстровані відеоролики: «Парад країн Європи», «Подорож країнами Євросоюзу», пролунав гімн «Євросоюза». Діти переглянули презентацію «Літературна мандрівка країнами Європи», де  дізналися про нові країни, відкрили для себе широкий, розмаїтий, яскравий образ світу. По закінченню заходу присутні ознайомилися з відкритим переглядом літератури «Європа – наш спільний дім!»
 19 травня 2017 року учні 7-9 класів Слобідської ЗОШ І-ІІ ступенів з бібліотекарем Слобідської сільської філії Божко Валентиною Іванівною  відправилися у віртуальну подорож «Визначні місця Європи» (до Дня Європи).
         Як і кожна країна, ЄС має свій Гімн Європейського Союзу. На початку подорожі діти прослухали Гімн ЄС. Розповідь бібліотекаря була доповнена відео-презентацією про дивовижні місця в Європі, Європейський Союз та безліч цікавих фактів про такі країни як: Норвегія, Франція, Швейца рія, Ісландія та інші.
    Знайомлячись з історією, культурою, традиціями Європи, школярі зіграли в гру «Відгадай країну».
По закінченню заходу присутні ознайомилися з тематичною викладкою літератури  «До Європи через книгу».


Немає коментарів:

Дописати коментар