ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 2 грудня 2020 р.

Він не знає кордонів, Він не знає національностей, Він не знає імен.


             На початку зими, а саме 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу уперше відзначався як Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Синдром набутого імунного дефіциту,скорочено – СНІД, важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини(ВІЛ), який уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму захворюванням. Простий нежить може призвести до смерті людини.

Цього дня людство згадує про те,яку загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка,жодна акція не проходить без неї. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі була взята на озброєння весною 1991-го року.

         Своєчасне попередження,звернення до лікаря, безпечна та свідома поведінка - найкращий шлях уберегтися від небажаних наслідків. Саме це має розуміти кожен громадянин України.

Україна посідає одне з перших місць за кількістю ВІЛ – інфікованих. Якщо вдуматися, то це страшно. Завдання бібліотеки - пропагувати здоровий спосіб життя без наркотиків, алкоголю і аморального життя, бо це перші чинники СНІДУ.

Пропонуємо переглянути тематичні викладки з відкритих переглядів та виставок,  організованих в бібліотеках Краснокутського району до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Краснокутська центральна районна бібліотекавідкритий перегляд літератури «Що важливо знати про СНІД» (до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом).

На відкритому перегляді представлена література про основні шляхи зараження вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), можливості запобігання інфікуванню в разі зараження, продовження періоду безсимптомного носійства вірусу і максимально можливого відстрочення проявів СНІДу – синдрому набутого імунодефіциту.


Костянтинівська міська бібліотека - виставка-порада «СНІД: знання і розуміння.» (до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.)

На  виставці представлено медичну,юридичну та довідкову літературу .

         Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того,як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.

Любівський сільський філіал – виставка-застереження «СНІД: подумай про майбутнє - обери життя» (до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДОМ).

         На виставці представлені : періодичні видання, Інтернет ресурси, які направлені на удосконалення профілактичної роботи по запобіганню захворювання на ВІЛ/СНІД серед користувачів.


Чернещанський міський філіал – виставка-роздум «Чорна смерть. Правда про СНІД», присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

На виставці представлена література психологічного, галузевого характеру , періодичні видання.

Мурафська сільська бібліотека – тематична полиця «Збережемо  життя».

СНІД називають чумою ХХ століття. Але що ми знаємо про СНІД, про його наслідки? Що таке вірус та як передається ВІЛ? Що ми знаємо про статеві контакти та запобіжні заходи? Як взагалі живуть люди з ВІЛ? Відповіді на такі хвилюючі питання кожен читач бібліотеки може знайти на нашій тематичній полиці. В представлених  книгах розповідається багато фактів і про людей різного віку, які потрапили у пастку






Немає коментарів:

Дописати коментар