ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 25 квітня 2017 р.

Три доби за лаштунками Школи журналістики



Що ще за лаштунки? Навіщо бібліотекарю журналістська «кухня»? Ці питання можуть виникнути у Вас при першому прочитанні заголовку. Але, по-перше, Ви здобуваєте знання; по-друге,навчаєтесь правильно писати різного жанру статті, нотатки, висловлювати думки; по-третє, з'являється нагода поспілкуватися з колегами та розповісти про свій досвід роботи тощо. Ви ще вагаєтесь, розмірковуєте так чи ні? Якщо так, то мерщій восени до Регіональної школи бібліотечної журналістики.
Я відкрила в Школі для себе і в собі нові можливості та напрямки професійного зростання. Не потрібно хвилюватися, не потрібно боятися, що ти не можеш чи не знаєш. На мою думку, людина може вважити себе сучасною тільки тоді, коли вона не боїться навчатися в будь-якому віці. Візьміть за кредо сучасної людини: “Не знаю - навчусь!” Щиро дякую за сердечну атмосферу.
Ви можете скористатися матеріалами, що Я отримала на заняттях 5 Всеукраїнської школи бібліотечної журналістики в проблемно-аналітичному відділі ХОБЮ.
Бібліотечна журналістика: метод. матеріали до курсу / М-во культури України, Харків. держ. наук. б-ка ім. В.Г. Короленка, Харків. обл. від-ня (філія) ВГО «Укр. бібл. асоц.»; [уклад.: Л.В. Глазунова, С.М. Миценко]. – Харків, 2015. – 286 с.

                                                 Світлана Андрус, методист ПАВ
Міні – словничок з журналістики
Трендвотчинг (від англ. Trend watching) насправді дуже просто зрозуміти: це буквально «відстеження трендів». Тобто спостереження за виникненням нових явищ і тенденцій та їх розвитку.
Трендcеттінг (trendsetting) – це встановлення трендів.
Трендсеттер – той, хто ініціює і популяризує ці нововведення. Таких людей ще називають ранніми послідовниками (early adopters), першопрохідцями технологічних новинок, інноваційних ідей і проривних соціальних практик.
Трендспотінг (trendspotting) – це буквально виявлення нових трендів.
Трендхантинг (кулхантинг) — (від англ. trend — тенденція; англ.  cool — чудовий, крутий; англ. hunting — полювання) означає «полювання за тенденціями», «полювання за крутим». Термін передбачає збір інформації в середовищі потенційних споживачів і розглядається як один з інструментів трендвотчингу. Це спостереження за новими трендами, що зароджуються в суспільстві
.







1 коментар: