ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 22 березня 2017 р.

І цвітом сакури розквітла Україна



    2017 рік указом Президента України № 1/2017 було оголошено Роком Японії в Україні. Японія – високорозвинена в науковому та економічному відношенні країна, яка зберегла до сучасних днів оригінальні національні звичаї. Це спеціальний одяг, який можна і зараз побачити на місцевих жителях, традиційна їжа, заняття і свята. Бібліотеки України проводять багато цікавих заходів для ознайомлення своїх читачів з цією унікальною країною.
   Так 21 березня 2017 року у Володимирівській сільській бібліотеці Краснокутської ЦБС бібліотекарем Юхно К. П. було проведено віртуальну подорож «Японія: традиції та сучасність». В ході заходу бібліотекар розповіла про країну, її традиції та сучасність: про одяг, японський календар, розвиток моди, театр, визначні пам’ятники культури Японії, цвітіння сакури навесні. Завідувачка Володимирівським ФАПом Руденко Ніна Петрівна розповіла учасникам заходу про японську поезію і прочитала два вірші хайку.
   По закінченню заходу присутні детальніше ознайомилися з літературно-художнім вернісажем «Рік Японії в Україні», прикрасою якого стала екібана у вигляді гілочки сакури з крепованого паперу, що виготовила учениця 7 класу Мурафської ЗОШ I-ІІІ ст. Юхно Віта.





Немає коментарів:

Дописати коментар