ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 18 травня 2020 р.

ДЕНЬ МУЗЕЇВ - 2020. МУЗЕЇ ЗА РІВНІСТЬ: РІЗНОМАНІТТЯ ТА ІНКЛЮЗІЯ

День музеїв - 2020 має стати майданчиком для різних поглядів і точок зору, які має строкате суспільство,  та інструментом для подолання упередженості, яку часто воно ж демонструє. 
 Потенціал музеїв продукувати важливий досвід для людей будь-якого походження є центральним у плані їхнього значення для суспільства. Як агенти змін та інституції яким довіряють, музеї не матимуть іншої можливості як сьогодні, щоб продемонструвати свою актуальність у політичних, соціальних та культурних реаліях сучасності. 
Зростаюче суспільне очікування соціальних змін спричинило розмову про потенціал музеїв для соціального блага у вигляді виставок, конференцій, виступів, освітніх програм та ініціатив. Однак залишається багато зробити для подолання свідомого та несвідомого домінування влади, яка може створити розбіжності як між музеями, так і між музеями та їхніми відвідувачами.
Ці розбіжності можуть стосуватися багатьох тем, включаючи етнічну приналежність, стать, сексуальну орієнтацію та ідентичність, соціально-економічне походження, рівень освіти, фізичні можливості, політичну приналежність та релігійні переконання.

Ніч музеїв - щорічна акція, присвячена Міжнародному дню музеїв і проводиться 18 травня.

Основна мета цієї акції показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.
Вперше «Ніч музеїв» була проведена в Берліні в 1997.
А з 2011 року, ІCОМ спонсорує Європейську ніч музеїв.

Вітаємо працівників музеїв з професійним святом.

Немає коментарів:

Дописати коментар