ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 13 травня 2020 р.

Травневі святі родинні свята : День Матері й День родини.

Щороку навесні в Україні відзначаються день матері – одне з головних родинних свят, присвячене найріднішій жінці в житті кожної людини та день родини.
Вшановують матір у світі вже понад 100 років. Так, у США День матері отримав офіційний статус ще в 1914 році. В незалежній Україні День матері було встановлено указом президента України в 1999 році. Цей день – чудовий привід приділити увагу матерям, висловити їм теплі почуття і підкреслити їх величезну роль в будь-якій сім'ї.
В Україні День матері відзначається у другу неділю травня. Цього року воно припадає на 10 травня. Міжнародний день матері сьогодні відзначається більш ніж у 40 країнах світу, хоча дата свята в різних країнах відрізняється. У більшості випадків, День матері відзначають навесні, в період з березня по травень. Примітно, що День матері у Росії відзначають в іншу пору року, в останню неділю листопада. Цього року воно припадає на 29 листопада.
Традиції Дня матері – у цей день заведено поздоровляти матерів і приділяти їм особливу увагу. У США і країнах західної Європи існує практика прикраси одягу квіткою червоної гвоздики, якщо мама жива, і білої, якщо її вже немає. Багато також намагаються в цей день відвідати своїх батьків, навіть якщо вони живуть далеко.
Міжнаро́дний день сім'ї́, що відзначається в системі ООН. Цей день щорічно святкується 15 травня.

З сім'ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом любовіповаги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.
Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним становищем родини та її значенням у процесі виховання покоління, що підростає.
На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана (1993), коли зневажаються основні права однієї сім'ї — єдність всієї людської сім'ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.
Ці два свята об’єднує мати. Зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар