ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 26 травня 2020 р.

Топ-5: письменники-філологи

Вчора, 25 травня, освітяни, а саме філологи святкували своє професійне свято. А чи знаєте ви хто такий філолог? Так, ми зі шкільної пори знаємо людей цієї професії бо вони вчені (вчителі), які вивчають мови та літературу.
Добре, це визначили. А як ви гадаєте, чи можна письменника визнати філологом? Можливо так, але серед професійних письменників є фахові філологи. Цікаво?!
Пропонуємо Топ-5 письменники-філологи:

Пройшов навчання в Оксфордському університеті (Ексетер-коледж). Викладав в Університеті Лідса, в 1922 році отримав посаду професора англо-саксонського мови і літератури в Оксфордському університеті, де став одним з наймолодших професорів (в 30 років) і скоро здобув репутацію одного з кращих філологів в світі. Після 1й світової війни брав участь в складанні "Оксфордського словника англійської мови" (Oxford English Dictionary, 1928). У його обов'язки входило вивчення етимології та історії слів німецького походження на букву W.

 У 1923 році отримує ступінь бакалавра, пізніше - ступінь магістра і стає викладачем філології. У період з 1925-1954 - викладає англійську мову і літературу в коледжі Магдалени в Оксфорді. Відомий своїми роботами по середньовічній літературі.






Захистив дисертацію з філології, після чого викладав англійську мову і літературу, вів курси письменницької майстерності в різних університетах. В даний час - професор літератури в Університеті штату Огайо (в Афінах).










Вивчала сучасні і середньовічні мови в Коледжі святої Катаріни в Кембриджі. 15 років викладала французьку мову в школі для хлопчиків в Лідсі, вела курс французької літератури в університеті Шеффілда.













Закінчив престижний Трініті-коледж в Кембриджі. Пізніше викладав англійську поезію в університеті Уорвіка, там же отримав докторський ступінь за дисертацію за романом Генрі Філдінга "Том Джонс".




Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/selection/4576-pisatelifilologi




Тож вітаємо всіх зі святом філолога. Адже всі залюбки читають цікаві книжки.

Немає коментарів:

Дописати коментар