ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Україна в пеклі Голокосту

 

Трагедія українського голокосту, геноциду, влаштованого нашому народові більшовицькою росією, стала досліджуватися відносно недавно. Майже до самого відродження державної незалежності України у 1991 р. про неї не можна було навіть згадувати, не наражаючись на репресії. Жахлива катастрофа, яка забрала життя близько 10 мільйонів,  стала найбільш масштабною за кількістю жертв, і водночас, найменш відомою з поміж трагедій ХХ століття.

Ми зобов’язані зробити все, аби  наступні покоління зберегли пам'ять про цю трагедію з метою запобігання в майбутньому актам геноциду і охороняти, як пам'ятки історії, місця, де відбувалися масові вбивства. До 27січня  - Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у читальній залі Сахновщинської дитячої бібліотеки-філії оформлено книжкову виставку-спомин «Україна в пеклі Голокосту», де представлено художню та історичну літературу, що розповість про жорстоку політику переслідування та масового винищення українців, євреїв, ромів нацистами під час Другої світової війни лише за етнічну, расову, національну… приналежність та повідає страшні факти, як от те, що в Голокості Україна втратила:

·         1,5 мільйони євреїв, а загалом за роки Другої світової війни Україна втратила 5 мільйонів цивільного населення,

·         ще 3-4 мільйони військових, що воювали в різних арміях,

·         28 тисяч сіл і 700 міст було зруйновано…

 


 

Сьогодні дії нацистів Другої світової війни легко можна порівняти з нинішніми діями армії росії. Здавалося, це жахіття залишилося назавжди в минулому. Але через 82 роки в Україні, у центрі Європи, це знову повторилося. Розстріли, масові поховання. Ті, хто влаштовував геноцид у 1941-му, і ті, хто влаштовує геноцид у 2022, 2023-му, – однакові злочинці, яким дорога лише до міжнародного трибуналу.

День пам'яті жертв Голокосту - це не лише вшанування тих, хто загинув від рук нацистів, але й мільйонів жертв інших геноцидів у всьому світі. Тож, цього дня і не тільки, давайте памятати,  як важливо бути толерантним до переконань інших людей, відмінностей між ними та за будь-яку ціну протистояти поширенню ненависті й зла, аби ця страшна трагедія ніколи не повторилося в майбутньому.


 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар