ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 20 січня 2023 р.

Моя УКРАЇНА - єдина країна

 «ІМЕНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ, ДИРЕКТОРІЯ СПОВІЩАЄ НАРОД УКРАЇНСЬКИЙ ПРО ВЕЛИКУ ПОДІЮ В ІСТОРІЇ ЗЕМЛІ НАШОЇ УКРАЇНСЬКОЇ» - такими словами розпочинався Універсал Директорії ( найвищого органу державної влади того часу) про злуку Західної та Східної України в одну державу. Що ж то була за подія?  Дві українські  держави , УНР та  ЗУНР, заявили про своє прагнення  до об’єднання в одну державу.

104 роки тому 22 січня Україна стала єдиною, незалежною та соборною.  Щоправда незалежність ця тривала не так довго, як цього хотіли українці. Радість від цього історичного об’єднання була затьмарена  негативним розвитком подій - з півночі прийшла більшовицька орда. Але акт злуки між УНР та ЗУНР, урочисто проголошений на Софіївській площі у м. Києві, став символом і орієнтиром для всіх хто боровся за незалежність України у  20 столітті.

Свобода, Незалежність, Соборність – цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні. Саме до цього дня присвячено історично-патріотичну виставку Сахновщинської дитячої бібліотеки-філії «Моя Україна – єдина країна», що функціонує у читальній залі книгозбірні з 18 січня 2023 р. Надзвичайно актуальна і нині книжкова виставка привертає увагу читачів бібліотеки та пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу. Крім того до уваги наших читачів патріотичний арт-флешмоб (у відео форматі) – з любов’ю намальовані дитячими руками малюнки, що втілюють дитяче бачення нашої вільної, квітучої й соборної неньки України.  На жаль біль і страждання нашого народу ще не закінчились. В цей тяжкий для України час ми знову  боремось за свою єдність, волю,  свободу. Ми щиро вдячні усім дочкам і синам України, які сьогодні захищають нашу державу від ворога. І саме діти нашої країни, серед яких і  юні читачі нашої бібліотеки – майбутнє України, єдиної, незламної, соборної. Слава Україні! Героям Слава! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар