ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 10 листопада 2020 р.

День української писемності та мови

Бібліотекар Маяківської сільської філії підготувала та оформила відкритий перегляд літератури «Щоб цвіла на славу Божу наша українська мова» (до Дня української писемності та мови).

На відкритому перегляді була представлена література з історії України, з мовознавства та літературознавства, художня література, що розкриває красу, багатство, милозвучність нашої української мови.

 

У листопаді 1997 року був виданий указ Президента України «Про День української писемності та мови». В ньому сказано про те , що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено в Україні День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.

Мова – це історична пам’ять про життя народу, починаючи з доісторичних часів. Мова, як відомо, є не лише засобом спілкування. Це також спосіб сприймання світу, відтворення його в свідомості людини. Кожен народ сприймає світ не зовсім так, як інші народи, тому в усіх мовах є щось неповторне, оригінальне.

Українська мова – державна мова України. Вона також є рідною мовою українців не лише тих, які проживають в Україні, а й тих, які мешкають за її межами і входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар