ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 27 січня 2020 р.

Пам᾽ятаймо їх подвиг …


 
Краснокутщиною пройшли патріотичні заходи.
 
 24 січня 2020 року годині в приміщені ЗОШ для учнів 10 класу Пархомівською сільською бібліотекою №1 була проведена година памяті  «Подвиг українських юнаків під Крутами - символ національної честі» (до Дня пам’яті Героїв Крут).

Бібліотекарем було висвітлено історичне минуле нашої держави з метою формування національної свідомості учнів та виховання поваги до  синів – героїв держави. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі.
Учням була продемонстрована відеопрезентація «Недооцінений урок історії. Герої Крут», ознайомились з презентацією «Крути 1918», яку підготувала  учениця 10 класу Рачек Дар'я.
 Вшанували пам’ять героїв,  хвилиною мовчання.


27 січня 2020 року Краснокутською центральною районною бібліотекою для учнів групи ЕГЗ-34 Краснокутського професійно – аграрного ліцею та інших читачів в приміщенні бібліотеки проведено годину історичної правди «Їх перший бій – останній бій» (до 102-ї річниці бою під Крутами).
 

В рамках заходу виступив заступник голови Краснокутської РДА М.Ф.Котко, а бібліотекар розповіла присутнім про передумови та перебіг подій на станції Крути у січні 1918 року, продемонструвала відеоматеріали «Герої Крут» і «Недооціненний урок історії. Герої Крут», ознайомила присутніх з новими історичними знахідками, які більш детально висвітлюють ті події, спростувала одні та надала нові історичні факти, що значно розширюють інформацію про героїчний бій під Крутами.


Присутні вшанували пам’ять Героїв Крут хвилиною мовчання.
Для присутніх та читачів бібліотеки було організовано виставку – реквієм «Крути: трагедія і слава української історії».  

 



Немає коментарів:

Дописати коментар