ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 21 січня 2020 р.

Історичний хронометр

21 січня 2020 року, Євгенія Китченко ,бібліотекар Центральної районної бібліотеки підготувала і провела історичний хронометр «Великий день єднання» (до Дня Соборності України) в приміщенні Краснокутської ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів для учнів 10 - 11  класів.

Бібліотекар розповіла присутнім про споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу та етапи шляху українців до її здійснення; ознайомила з основними подіями підготовки Акту Злуки УНР та ЗУНР і його проголошення, а також видатними представниками політичних сил і партій, які плідно працювали над втіленням ідеї соборності України; окремо акцентувала увагу на значенні соборності України, що стало виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням їх самовизначення і становлення єдиної нації.

Було продемонстровано історичну хроніку «Акт Злуки 22 січня 1919 року», інформаційно-пізнавальний відеоматеріал «Злука. День Соборності України» (з циклу Перемоги України) та флешмоб до Дня Соборності України.

Немає коментарів:

Дописати коментар