ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Афганістан - незабутній наш біль…

14 лютого 2019 року Мурафська сільська бібліотека організувала і провела  урок мужності «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам'ять » (до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав) для учнів 10-11 класів.
На захід були запрошені: воїни-афганці села Мурафа – Коломієць Анатолій Олексійович, Підбуцький Олександр Олексійович, Тимченко Іван Петрович, Підбуцький Олександр Григорович, Рибалко Анатолій Григорович, Прозоров Анатолій Васильович, Савченко Володимир Дмитрович, Зятько Олександр Миколайович, Івахненко Володимир Олександрович, Пушкар Володимир Степанович, голова Краснокутської районної ради ветеранів - Котко Микола Федорович, Мурафський сільський голова  - Липовий Вадим Євгенійович.

Ведучі: Дрижаног Лариса Петрівна, Іващенко Настя та Гончаров Руслан познайомили присутніх з історичними довідками та хронологією подій в Афганістані. В Україні 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день приурочений річниці виведення військ з Афганістану.
Афганська війна – одна із сумних сторінок нашої історії, вона як усі сумні сторінки, несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячу сердець. Минуло 30 років відтоді, як вийшли з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих і покалічених синів, а дружини та діти – своїх чоловіків та батьків. Участь у війні взяли 160 375 військовослужбовців з України, не повернулися з війни 3 360 осіб, з яких загинули - 3 280, пропали безвісти – 80, стали інвалідами – 3 560.
     У виконанні бібліотекаря та учнів 11 класу прозвучала пісня «Слава».

Після чого був запрошений до слова голова Краснокутської районної ради ветеранів Котко Микола Федорович, сільський голова Липовий Вадим , голова Краснокутської спілки ветеранів Афганістану «Пам'ять»  Анатолій Олексійович. Були вручені медалі та квіти в честь 30 річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану.
Також був продемонстрований відео ролик «Афганистан. Всем кто был за речкой посвящается».
Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання.
Бібліотекар Мурафської сільської бібліотеки Дрижаног Л.П. ознайомила з виставкою-репортажем «Дорогами афганської війни…».


Немає коментарів:

Дописати коментар