ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 27 червня 2018 р.

День фахівця «Сучасна бібліотека: реалії, тренди, інновації»


   26 червня 2018р. фахівці ХОБЮ мали змогу поспілкуватися з бібліотекарями
Зачепилівської ЦБС та Зачепилівської ОТГ, які стали учасниками виїзного Дня фахівця «Сучасна бібліотека: реалії, тренди, інновації».
   Програма заходу була дуже насиченою і актуальною.Так, у І частині семінару директор ХОБЮ М.В.Жарова в повідомленні «Культура і децентралізація: стан справ на Харківщині» ознайомила колежанок зі створенням ОТГ в області, з труднощами, які виникають при децентралізації. Заступник директора з менеджменту та проблемно-аналітичних питань М.Медведська в повідомленні «Роль культури в розвитку громад: ключові тенденції на вітчизняних і закордонних прикладах» розповіла про досвід Польщі, Латвії та Тернопільщини у створенні ОТГ, про роль бібліотек в цьому процесі.
   Актуальні питання розвитку бібліотечних фондів розглянула зав.відділу комплектування, каталогізації та організації бібліотечних фондів Е.Марченкова. Бібліотекарі мали змогу одержати кваліфіковану консультацію з методики та впровадження УДК в роботу бібліотеки.
   У ІІ частині заходу зав.проблемно-аналітичного відділу Т.Смєкалова у лекції «Квест як спосіб залучення молоді до бібліотеки» розповіла колежанкам про методику створення бібліотечного квесту, про його інноваційність як масового заходу, що сприяє залученню молоді до читання, проведення дозвілля саме в бібліотеці.
   Гарним сюрпризом для нас було відвідування Краєзнавчого музею, що працює при ЦБ. В музеї зібрано багато експонатів стародавніх часів, часів Другої світової війни, подіям в Афганістані, Чорнобилі та АТО.
   Наприкінці заходу бібліотекарі мали змогу обмінятися досвідом та своїми враженнями про День фахівця.




Немає коментарів:

Дописати коментар