ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 9 листопада 2017 р.

«Бринить - співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…»

  
8 листопада 2017 року Любівська сільська бібліотека-філія РКЗ «Краснокутська ЦБС» організувала та провела для учнів 5-6 класів Колонтаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів годину спілкування «Бринить – співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…» (до Дня української писемності та мови).
Бібліотекар Любівської сільської бібліотеки-філії, Кіктенко Ніна Василівна, розповіла про те, що мова — це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. День української писемності і мови, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях розвою рідного слова і його безсмертних творців.
В ході спілкування всі поринули в минуле, де дізналися про Нестора, який створив монументальний історичний твір. Давню історію слов'ян він уписав в історію світову. Про життя та походи князів Аскольда, Олега, Ігоря, Святослава, княгині Ольги.
Ніна Василівна запропонувала дітям позмагатися у мовній вікторині «Мовна ігротека», яка складалася з таких завдань: «Мікрофон», «Подорож до країни фразеології», «Майстри пера», «Українські спотиканки», «Здійсни пошук».
Учням потрібно було поділитися на дві команди та випробувати свої сили мовознавчих змаганнях. 
До години спілкування була підготовлена тематична виставка «Із слова починається людина, із слова починається мій рід», що стала при нагоді у виконанні завдань вікторини «Мовна ігротека».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар