ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 22 листопада 2017 р.

Краснокутчина:21 листопада – День Гідності та Свободи



День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року і встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.
Нам слід пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний. По всій рідній Україні проходять години пам'яті, урочисті заходи. Харківщина – це Україна – доводить своїм патріотичним духом та щирим серцем, що ідеали виборені в День Гідності та Свободи посіяні на «родючу землю». Яскравим прикладом є Краснокутчина. Бібліотеки Краснокутського району як осередки культури та виховання свідомої молоді 21 листопада 2017 року провели масові заходи до цієї події. 

«Герої  не вмирають – герої поряд з нами»
В селі Володимирівське бібліотекар сільської бібліотеки організувала і провела годину мужності «Герої  не вмирають – герої поряд з нами» (до Дню Гідності та Свободи).   
Юхно Катерина Петрівна, бібліотекар розповідала про те, що в житті українського народу день 21 листопада визначено доленосним для країни. Майдан, який змінив нашу державу, наш народ і наше життя. Борців Майдану об’єднало одне  велике бажання жити у вільній країні зі справедливим та світлим  майбутнім.
Почесним гостем години мужності був житель с. Сорокове, учасник АТО, рядовий Юхно Віталій Олексійович,1977р. народження, який добровільно пішов  в 2016р. до лав армії  й служить в окремій механізованій 92 бригаді. Він розповів, що революція відбулася не лише в політичному житті країни, а передовсім вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Будь-яка подія має початок і має кінець. Ми повинні свято вірити, що на нашу землю скоро прийде мир, бо такий народ, як наш - добрий, щирий, відвертий, заслуговує на мир, злагоду,процвітання.
Віталій Олексійович має нагороди за честь і відвагу, та неодноразово  нагороджувався грамотами за стійкість, незламність  духу, вірність ідеалам  честі, гідності,  за значний  внесок у справу захисту державного суверенетету.
До заходу була підготовлена тематична художньо-літературна експозиція«Ти не здолаєш нас,повір!», що дала змогу ознаймитися всім присутнім з тими зі шпальт преси та літератури.   
          «Їм у віках судилося безсмертя»
Одночасно із земляками краю в місті Чернещина для учнів Краснокутського професійно-аграрного ліцею бібліотекарем Чернещинської міської бібліотеки-філії РКЗ «Краснокутська ЦБС», Войтенко Тетяною Ернстівною, було проведено патріотичну годину «Їм у віках судилося безсмертя» (до Дня Гідності і Свободи).
Бібліотекар розповіла про патріотизм та гідність наших українців, про почуття особистої відповідальності за долю держави, про героїв солдат, які і зараз захищають кордони нашої Батьківщини.
Присутні прослухали вірші Ірини Данько «Мама не плач» (Шегда Сніжана, група П-38) та вірш Катерини Подставніної «А сотню вже зустріли небеса» (Ковтун Вікторія, група П-38).
По закінченні заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.
Краснокутська центральна районна бібліотека Районного комунального закладу «Краснокутська ЦБС» організувала патріотичну викладку «Їм у віках судилося безсмертя» (до Дня Гідності і Свободи).
В затишній читальній залі бібліотекар, Китченко Євгенія Анатоліївна, для юних односельців, учнів 5-7 класів Краснокутської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів розповіла присутнім про причини політичної кризи в Україні в 2013 році та головні події всенародного спротиву і боротьби Майдану, а також ознайомила присутніх з особистостями, які відіграли визначну роль в тогочасних подіях.
 
Потім для більш повного ознайомлення з викладеним матеріалом учням був показаний відеоматеріал «Євромайдан. Революція Гідності і Свободи. Повна версія».
На закінчення заходу всі присутні вшанували пам’ять загиблих на Майдані хвилиною мовчання.





 «За Україну вільну і свободну, життя поклали у борні»
Колонтаївська сільська бібліотека-філія Районного комунального закладу «Краснокутська ЦБС» стала організатором заходу, присвяченого до Дня Гідності та Свободи.
Творчий тандем – Гавриленко Т. Дм.(сільська бібліотека-філія) і Удовицька Ів. Б.,директор (Сільський Будинок Культури) – для учнів 6-7 класів Колонтаївської ЗОШ І – ІІІ ст. провели годину пам'яті з медіа-презентацією та відкритим переглядом літератури.
Тетяна Дмитрівна, завідуюча бібліотеки-філії розповіла учням про майданні події 2004 року, 2013 року, що призвели з початку до революційних, а потім до військових дій у зоні АТО.
Підлітки  мали змогу ознайомитися з відкритим переглядом літератури, приуроченої Дню Гідності та Свободи «Аэропорт. Главная книга о войне, которой не должно было быть, и о героях, которые хотели жить, но умирали. Сергей Лойко». Назва перегляду асоціювалася з назвою книги, яка була презентована під час заходу.
А також був представлений бібліографічний огляд літератури на дану тематику. Особливу увагу було акцентовано на книгу Сергія Лойко «Аэропорт» (біографія письменника та творчість, історія написання книги, подальша доля видання книги, знайомство з новими книгами цього письменника).
         Директором СБК було продемонстровано відеосюжети:  «День Гідності та Свободи – хронологія двох революцій», «С. Лойко об Донецком Аэропорте.», «Сергей Лойко «Аэропорт» (телеверсия)» та «Кисельов. Авторське. Гість програми Сергій Лойко».
 

    

«Майдан… з героями іде прощання»
21 листопада 2017 року для учнів Слобідської ЗОШ І-ІІ ступенів бібліотекарем Слобідського сільського філіалу РКЗ «Краснокутська ЦБС» Слобідський сільський філіал  Божко Валентиною Іванівною проведено вечір-хроніки «Майдан… з героями іде прощання» (До Дня Гідності та Свободи).
         Захід розпочала бібліотекар розповіддю про історію виникнення Дня Гідності та Свободи. Про патріотизм та мужність громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина. Згадали своїх земляків, які захищали та захищають кордони нашої Батьківщини. Хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, які віддали найдорожче – життя захищаючи незалежність і свободу України.
        Учні декламували вірші про Небесну Сотню та про події на Майдані.
Виховний захід доповнювала відео-презентація «21 листопада – День Гідності та Свободи».
Наприкінці заходу учні заспівали пісню «Це моя Україна».



Немає коментарів:

Дописати коментар