ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

ОБЛАСНИЙ ФЛЕШ-СЕМІНАР «БІБЛІОТЕКА ЯК ТРЕТЄ МІСЦЕ ТА ЦЕНТР РОЗВИТКУ ГРОМАДИ»




      21 вересня 2017 року відбувся вже традиційний обласний флеш-семінар для фахівців юнацьких бібліотек та юнацьких структурних підрозділів публічних бібліотек Харківщини.
     У свій ювілейний рік незмінний організатор цієї методичної події– Харківська обласна бібліотека для юнацтва – підготувала для учасників вельми насичену та різнопланову програму на тему «Бібліотека як третє місце та центр розвитку громади: Змінюємо підходи».
     Розпочинати перший змістовний блок втілення цієї програми випало завідувачці проблемно-аналітичного відділу Харківської обласної бібліотеки для юнацтва Тетяні Василівні Смєкаловій, яка коротко розповіла колегам про концепцію публічного простору як «третього місця» (після дому і роботи), навела приклади реалізації цієї ідеї в Харкові, а також аргументи, чому бібліотека на культурній мапі може і має виступати таким сучасним і комфортним місцем соціальної взаємодії.
    Далі тему необхідності бібліотек змінюватись відповідно до вимог часу у своєму мотиваційному виступі на тему «Культура і децентралізація: нові умови, виклики та можливості для бібліотек Харківщини» продовжила заступник начальника Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Наталія Анатоліївна Плотнік, яка закликала бібліотечну спільноту виступати активним учасником реформування і відкривати все нові способи бути корисними суспільству.
    Після цього професійний діалог логічно перемістився в площину конкретних історій успіху на шляху посилення ролі бібліотек в житті громад.
Так, здобуткам Центральної міської бібліотеки ім. В.Г. Бєлінського Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м.Харкова в організації різноманітних творчих проектів та згуртуванню навколо них спільноти активних користувачів було присвячено виступ завідувачки методико-інноваційного відділу цього закладу Ольги Федорівни Кощеєвої.
   Тему діяльності бібліотеки в якості творчого майданчика і комфортного середовища для неформальної освіти продовжила і завідувачка відділу мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва Ольга Іванівна Саєнко, яка поділилась з колегами досвідом організації проектів «Творча майстерня» та «Театральна гостинна», а також кураторства фестивалю «Живий звук».
   І, звісно, наприкінці не обійшлося без «вільної трибуни» для обміну думками і презентації ідей. Тож учасники ще встигли обговорити переваги нових і цікавих форматів роботи(наприклад, бібліокафе, ніч в бібліотеці, speakingclub тощо) та навіть глобальні перспективи, зокрема в контексті сприяння досягненню сформульованих ООН цілей сталого розвитку 2030.
Втім, остаточно завершився цей день професійного спілкування для всіх охочих учасників семінару додатковою культурною програмою– екскурсією новим Навчально-бібліотечним комплексом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, запропонованою організаторами з метою познайомити колег з одним з найяскравіших вітчизняних здобутків у створенні дійсно сучасної, надзвичайно прогресивної бібліотеки європейського рівня, бібліотеки, орієнтованої на комфорт та привабливість для молодіжної аудиторії.









Екскурсія до навчально-бібліотечного комплексу Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.
 
                                Пасмор Надія Петрівна,  директор бібліотеки

                                      Скульптура «Фортуна» у фойє комплексу.
                                           Екскурсія картинною галереєю комплексу.


        далі...




                    ідентична копія "Пересопницьке Євангеліє"( вартість 100 000 євро)
                                                            стелаж з міні-книжками

Немає коментарів:

Дописати коментар