ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 18 вересня 2017 р.

Очима болю і вустами гніву



Все далі в історію відходять жорстокі битви Другої світової війни, в якій наш народ проявив героїчну мужність, відстояв честь і незалежність Батьківщини.

17 вересня ми відзначаємо День вигнання нацистів з Кегичівщини, і саме з цієї нагоди напередодні свята Кегичівська центральна дитяча бібліотека запросила до себе учнів 9-го та 10-го класу з вчителем історії Полтавець С.Ю. Кегичівського ліцею на марш пам’яті під назвою: «Очима болю і вустами гніву». Метою даного заходу було: ознайомити дітей з героїчними сторінками історії нашого селища, сприяти розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Вітчизни на прикладі подвигу людей старшого покоління, формувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його героїчного минулого.
На захід була запрошена директор Кегичівського районного Будинку культури Карунська І.С., яка запропонувала учням взяти участь в акції під назвою «Небесна подяка визволителям», суть якої полягає в символічному відправленні послань вдячності тим, хто 74 роки тому боровся до крові за свою рідну землю.
Бібліотекарі також ознайомили старшокласників з історією звільнення рідного краю, згадали про подвиги наших визволителів, переглянули відео на дану тематику та вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих в роки Другої світової війни.
І хоча пройшов уже не один десяток років з того знаменного дня – Дня визволення Кегичівщини, вдячні онуки та правнуки ще довго будуть пам’ятати про подвиг дідів та прадідів, що повернули мир людству ціною власного життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар