ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

Українці повинні частіше отримувати культурний шок у бібліотеках.



У цій бібліотеці танцюють рок-н-рол і сальсу, займаються йогою і влаштовують вечірки найкрутіші ді-джеї Закарпаття.
                             Про вечірки й побачення в бібліотеці
Жителі Ужгорода вже давно звикли, що наша бібліотека – місце, де завжди відбуваються неординарні культурні події. За останній рік ми організували і провели понад 20 публічних заходів. Озвучу найгучніші з них, які обговорювалися за межами області. «Ніч у бібліотеці-2», особливістю якої був благодійний бібліоаукціон на допомогу бійцям в АТО та патріотичне фаєр-шоу, «Закарпатські позералки» – швидкі побачення у бібліотеці, які супроводжувалися консультаціями психолога, лікарів з обласного центру планування сімї, а також виступом відомого закарпатського рок-гурту «Триставісім», учасники якого з тих пір стали нашими активними користувачами і друзями.
Вже двічі ми провели тематичні танцювальні вечори до Міжнародного дня танців. На них відвідувачі подивилися різні види танцю, а також спробувати свої сили у різноманітних майстер-класах, які давали хореографи: рок-н-рол, танго, сальса, контемп і навіть танець живота.
Також ми організовували йогу в бібліотеці, практичну лекцію із су-джок-терапії, підкорили з користувачами Говерлу і встановили пункт буккросингу у її підніжжя.
А зараз запускаємо літню акцію «Бібліофішка», за умовами якої користувачі бібліотеки збиратимуть фішки за читання книг, відвідування клубів та отримання інших бібліотечних послуг, а потім будуть обмінювати бібліофішки на цінні призи. У планах багато різних ідей. Наразі ми активно готуємось до святкування 70-річчя бібліотеки.
                                               Про вінілову вечірку

Великого галасу наробила вінілова вечірка «Круглий звук». В нашому місті циклічно проводяться музичні вечірки «Круглий звук», на яких відомі ді-джеї Ужгорода крутять музику на вінілових платівках щоразу в інших локаціях. Однією із таких локацій стала і наша бібліотека. Спочатку керівництво відреагувало досить насторожено, але коли я розказала як все буде відбуватися, довірилось мені і згодилося, за що я їм дуже вдячна.
Особливістю цієї вечірки було те, що половина композицій, які звучали на вечорі, були із вінілового фонду бібліотеки, а всі відвідувачі мали змогу отримати читацькі квитки. Це був своєрідний експеримент, який успішно вдався і приніс відповідні результати.
Ми зруйнували стереотипи тим людям, які не відвідували бібліотеку і навіть уявлення не мали, які послуги можна отримати у сучасній книгозбірні. Ми дали нове життя вініловому фонду, який десятиліття лежав без діла, а зараз користується популярністю серед ді-джеїв міста, які після вечірки стали нашими постійними користувачами.
      (Євгенія Напуда, головний бібліотекар відділу обслуговування
Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф.Потушняка, координатор Громадського інформаційного центру, тренер Регіонального тренінгового центру за програмою «Бібліоміст».)

http://www.chytomo.com/interview/yevgeniya-napuda-ukraiinci-povinni-chastishe-otrimuvali-kulturnij-shok-u-bibliotekax


Немає коментарів:

Дописати коментар