ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 25 лютого 2021 р.

Леся Українка об’єднала Україну…

      25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження видатної української літераторки Лесі Українки. Ця видатна особистість стала безсмертною, оскільки її думки, почуття, переконання продовжують жити в її творах. Леся Українка — високоосвічена обдарована особистість з багатим духовним світом, з високими моральними принципами, шляхетна і благородна натура. У свій час вона була ідеалом і прикладом для оточення (особливо, молоді). Вона спромоглася сягнути таких вершин духу, що під силу лише генієві.

23 лютого 2021 року Любівською сільською бібліотекою – філією організовано відкритий перегляд «Геніальна донька українського народу», присвячений 150-ти річчю від дня народження Лесі Українки, української поетеси.

На відкритому перегляді читачі мали можливість познайомитися з відомими творами цієї поетеси.

Поетичне слово Лесі Українки стало влучною стрілою в українській літературі. Велика поетеса, донька українського народу нам залишила твори, які дарують надію та є  дороговказом у житті.

Колонтаївською сільською бібліотекою - філією   було організовано відкритий перегляд літератури «Безсмертна донька мудрого народу» (до 150-річчя від дня народження Лесі Українки, української поетеси).

    На відкритому перегляді літератури  представлені книги про творчість Лесі Українки та твори поетеси (вірші, поеми, драматичні твори). Після знайомства з книгами відкритого перегляду літератури - читач не залишиться  байдужим, кожен  знайде в поезіях  Лесі Українки для себе щось особисте.  

    Вся українська і світова спільнота відзначає цей день. Яскравий образ поетеси,образ ніжний і чистий – в задумі чи смутку.

      24 лютого 2021 року Водянською сільською бібліотекою – філією  оформлено книжкову виставку «Безсмертна Леся Українка була і є навік жива» (до 150-річчя від дня народження Лесі Українки, української письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної діячки).

На виставці представлені книги, приватні дописи, які дають змогу наблизитися до розуміння творчості геніальної поетеси, її громадські переконання, а також думки і вчинки.

    Мурафською сільською бібліотекою - філією оформлено експрес-виставку  «Дочка Прометея» (до 150-ти річчя від дня народження Лесі Українки, української поетеси).

      

     У народі Лесю Українку називають дочкою Прометея, бо саме вона перейнялася творчістю Т. Шевченка і понесла далі естафету правди, добра й людяності.

    Метою виставки є популяризація творчої спадщини Лесі Українки та літератури про її життя.

Література представлена на виставці  познайомить  відвідувачів з  найкращими книгами, присвяченими  її життю та  творчості.  Гортаючи сторінки цих книг, зацікавлений користувач помандрує численними дорогами, що простилалися перед Лесею Українкою в усі кінці світу. 

Пархомівською сільською бібліотекою-філією №2 була оформлена книжкова виставка: «Українська берегиня Л. Українка» (до 150-річчя від дня народження Лесі Українки, української поетеси).

Леся (справжнє ім’я Лариса Косач-Квітка) не тільки талантом, але й власним життям заслужила звання народної героїні-Українка.

Увазі читачів представлені художні твори поетеси та літературно -  художні видання про  Лесю Українку.

З нагоди дня народження письменниці 24 лютого 2021 року Рябоконівською сільською бібліотекою-філією оформлена онлайн книжкова виставка «Хотіла б я піснею стати».        

Література представлена на виставці познайомить відвідувачів з найкращими художніми книгами поетеси та літературознавчі матеріали  присвячені її життєвій долі, а також додані статті з газет. Тут читачі матимуть змогу перейнятися багаторічним і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов’ю до Батьківщини.

       Зацікавлений користувач помандрує численними дорогами, що простелилися перед Лесею Українкою, вони багато чули про неї, та в котре торкнуться більш ширше її  творчості. Адже творчість письменниці належить до тієї прогресивної спадщини минулого, яка для кожного нового покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, розвивається, даруючи людям мудрість, мужність і красу.

25 лютого 2021 року комунальним закладом «Краснокутська публічна бібліотека» організовано виставку- вшанування «Чистий промінь Лесиного слова» (до 150-річчя від дня народження української поетеси Л.Українки).

На виставці представлені книги творів Л.Українки, книги та інші друковані матеріали про життя і творчість видатної поетеси, цікаві факти з життя ювілярки, а також ілюстрації до її творів.

 Читаймо разом літературні скарби нашої улюбленої Лесі.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар