ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 18 лютого 2021 р.


    Рі́дна мова —це  мова, яку людина засвоює з раннього дитинства без спеціального навчання; мова, якою людина мислить. Переважно — це мова батьків. Вивчення мови відбувається в дитинстві у природний спосіб в умовах опіки над малим дитям. Як правило — це родинні умови.

17 лютого 2021 року комунальним закладом  «Краснокутська публічна бібліотека» організовано виставку – рекомендацію «Слова у рідній мові – то квіти калинові» (до Міжнародного дня рідної мови).

З рідною мовою людина входить у світ, прилучається до загальнолюдських цінностей в їх національній своєрідності. Людина стає свідомою, оволодіваючи мовою своїх батьків. У художній літературі — поезії та прозі — всіх народів поняття рідної мови виступає поряд із поняттям рідного краю, батьківської хати, материнського тепла, вітчизни: рідна мова сприймається не просто, як засіб комунікації, знаряддя формування думок, а значно ближче — як одне з головних джерел патріотичних почуттів, як рецептор духовно-емоційної сфери людини.

 
      На виставці представлені книги, які не тільки допоможуть у вивченні нашої рідної української мови, але й відкриють її шанувальникам  те неперевершене різноманіття          та виняткову мелодійність, які притаманні нашій мові.

Немає коментарів:

Дописати коментар