ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 29 січня 2021 р.

Краснокутщина вшановує пам'ять героїв Крут

    29 січня  всі українці та українські діаспори світу відзначають день пам’яті Героїв Крут, день пам’яті загиблих молодих студентів – патріотів, які стали на захист свободи та незалежності України.

У далекому 1918 році відбувся бій ,що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу, а саме – молоді. Назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відл
ік нового духовного злету нації, який протягом століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності молоді України. У загибелі студентів повністю звинувачено було керівництво українських збройних сил ,яке не тільки зрадило ідеї молодої держави, а й покинуло юну молодь напризволяще, на смерть.

В масштабах світової історії ця битва зовсім невелика. Вона не є зразком військового мистецтва. Про те, це був символ нескореного духу нашої нації. 

Від бібліотеки до бібліотеки :

27 січня  2021 року Колонтаївською сільською бібліотекою-філією   було організовано відкритий перегляд літератури  «Мужність випадковою не  буває…» (до Дня  пам’яті  Героям  Крут ).

На відкритому перегляді літератури представлені книги, присвячені  трагічним подіям під Крутами, в яких представлені енциклопедичні та історичні дані, документальні матеріали, поетичні твори українських письменників,статті періодичних видань. В кожній книзі відкритого перегляду, з якою познайомиться читач, буде глибоке пізнання цієї трагічної дати історичних подій на Україні . 

28 січня 2021 року Пархомівською сільською бібліотекою-філією №2 оформлена  виставка огляд «В боротьбі за волю,  за кращу долю» (до Дня пам’яті Героїв Крут).

Цей день назавжди залишиться світлим  в нашій пам’яті, День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь, День  надії і любові  до своєї вітчизни, День пам’яті Героїв Крут.

28 січня 2021 року Мурафською сільською бібліотекою-філією оформлено відкритий перегляд літератури «Вічна слава в кетягах калини» (до  Дня пам’яті Героїв Крут) .

Виставка знайомить з літературою  про  історичні події, що відбулися під Крутами у 1918 році,  спрямована на виховання почуття патріотизму, відданості, любові до Батьківщини  та пам’яті про тих, хто відстоював і відстоює  свободу  і незалежність України.

 29 січня 2021 року Володимирівською сільською бібліотекою-філією оформлено виставку однієї книги «Пам’ятай про Крути» (до Дня пам’яті Героїв Крут).


Виставка знайомить з літературою  про події, що відбулися під Крутами у 1918 році, спрямована на виховання почуття патріотизму, відданості, любові до Батьківщини  та пам’яті про тих, хто відстоював і відстоює  свободу  і незалежність України.

Не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар