ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 21 січня 2021 р.

Єднаймося!!!

   Січень розпочинає історичний календар. Бібліотекарі Краснокутщини пропонують зазирнути на онлайн виставку:

День Соборності України ввійшов до національного календаря, як велике державне свято  22 січня 1919 року. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

         20 січня 2021 року Мурафською сільською бібліотекою  оформлено онлайн  патріотично-книжкову полицю «Нехай не розмежованою залишиться навіки» (до Дня Соборності України)

   В книгах, які представлені на полиці розповідається, про процеси державотворення та формування території української незалежної держави, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.

         Сьогодні потрібно віддати належне рішучості та патріотизму тих людей, які в неймовірно складних умовах, долаючи великі труднощі,сприяли злиттю двох гілок єдиного народу. Вони розуміли, що сила будь-якого народу перед  зовнішніми і внутрішніми загрозами – в його єдності.

Пархомівською сільською бібліотекою №2 оформлена  онлайн  тематична полиця : «Соборність-це єдність і злагода» (до Дня Соборності України).

22 січня 1919 року  на Софіївському майдані  у Києві сталася визначна подія  в історії нашого народу - урочисте проголошення Акта Злуки: в єдину українську соборну державу об’єдналися УНР та ЗУНР, молоді українські республіки,які  утворилися на теренах двох великих імперій,що розпалися - Російської та Австро-Угорської.

У часи розрухи після Першої світової війни, у часи кривавої та жорстокої громадянської війни, у часи  злиднів та голоду судилося спалахнути зірці загальної доброї волі,коли реальністю  став давно омріяний девіз «Однині-воєдино!» У той морозний січневий день збулася  віковічна мрія українського народу-жити однією родиною на своїй землі, в єдиній державі,не розділеній кордонами і не розірваній між ворогуючими державами.

Увазі читачів представлені книги по історії України, які дозволять зануритись у славні героїчні часи українського народу

Немає коментарів:

Дописати коментар