ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 26 січня 2021 р.

Пам’ятаємо! Голокост-лихо століття.

      27 січня у світі відзначається Міжнародний день памяті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея  ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…»

    Саме цей документ оголосив Днем памяті жертв Голокосту 27 січня. Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Жертвами Голокосту стали понад 1,5 млн осіб.

   Сьогоднішнім українцям треба пам’ятати про Голокост для того,щоб у подальшій історії всі доклали зусиль для не повторення будь – чого подібного.

  Напередодні цього дня бібліотеки Краснокутського району підготували та оформили для користувачів бібліотек :

Маяківським сільським філіалом був оформлений  відкритий перегляд літератури «Трагедія Голокосту в Україні» (до Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту)

 На відкритому перегляді літератури була представлена художня література  та інтернет-ресурси, де представлений матеріал відображає переслідування та масове винищення нацистами євреїв під час Другої світової війни, яких вони знищували лише за етнічну приналежність.

Водянською сільською бібліотекою оформлено тематичну полицю  «Трагедія Голокосту в Україні» ( до  Міжнародного дня жертв Голокосту).

На  виставці представлена література історичного характеру для пізнання історії нашої держави.
Качалівським сільським філіалом оформлено патріотичну викладку «Голокост – трагедія і героїзм» (до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту).

На викладці представлена історична, довідкова, документальна література.

Олексіївською сільською бібліотекою оформлено виставку - нагадування «Скорботна свічка пам’яті святої» (до Міжнародного дня  пам’яті жертв Голокосту)

На виставці представлена історична та суспільно політична література,  яка висвітлює правдиві факти, книги та архівні документи.

Чернещанським міським філіалом  була представлена виставка – нагадування «Я в пам’яті запалюю свічу», присвячена Міжнародному дню пам’яті жертв  «Голокосту».  


Краснокутською дитячою бібліотекою експонується онлайн  виставка - пам’ять «Голокост – лихо століття» (до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту).


Пам’ятаємо! Не допустимо повторення! 

Пам’ятаємо! Не допустимо повторення! Схиляємо голови в скорботі перед безвинно загиблими!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар