ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

четвер, 9 березня 2023 р.

Літературний коктейль

 



 Талановитий український поет і художник, прозаїк і етнограф, драматург і художник, політичний і громадський діяч Тарас Григорович Шевченко, народився 9-го березня (за старим стилем 25-го лютого) 1814-го року в сім’ї кріпосного селянина, який мешкав у селі Моринці, Київської губернії, що нині є Черкаською областю. Не важко здогадатися, що за народженням він був таким же рабом, як і його батьки, які незабаром покинули його, залишивши цей світ на суд Божий.

Ім'я Тараса Григоровича Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста, на його честь випускають ювілейні монети, засновують різноманітні премії…

Задля вшанування пам'яті Т. Г. Шевченка, насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, Сахновщинська дитяча бібліотека-філія підготувала літературний коктейль «Шляхами долі Великого Кобзаря». На всіх, хто завітає до бібліотеки протягом всього тижня (з 06 до 12 березня) чекають виставка-портрет з відповідною назвою, на якій представлені твори геніального поета, художня та публіцистична література про нього;  Шевченківські читання та години спілкування з переглядом презентацій, присвячених нашому українському генієві.

Не забуваймо про нашого безсмертного Кобзаря, адже він буде об’єднувати ще багато поколінь українців в єдине ціле! Його творчість – це душа України, щире серце! Любі наші читачі, З Днем народження Тараса Григоровича Шевченка!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар